Slavna američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey izjavila je američkim medijima da je bila žrtvom rasizma tijekom nedavna posjeta Švicarskoj.


Winfrey, jednoj od najbogatijih žena u svijetu, u jednoj prodavaonici u Zuerichu rečeno je da ne može pogledati torbicu koja joj se svidjela jer je 'preskupa za nju'.

>> Mjesta na vrhu samo je za jednoga, a to je...

Vezani članci Lady Gaga - 1 Nije mogla zadržati suze dok je govorila o napadu koji je doživjela, s fizičkim i psihičkim posljedicama se i danas bori Slika nije dostupna 'Osjećam duh svoje majke kako prolazi kroz mene svaki dan'

'Ušla sam u prodavaonicu i rekla ženi, 'Oprostite, mogu li pogledati ovu torbicu iznad vaše glave?', a ona mi kaže, 'Ne. Ta vam je preskupa', ispričala je Oprah na televiziji Entertainment Tonight. Prodavačica joj je sugerirala da umjesto toga 'baci oko' na one jeftinije.

Oprah je rekla da je mirno napustila prodavaonicu, ne želeći incident, ali je naglasila kako njezin slučaj dokazuje da rasizam još postoji.

Njezin 'The Oprah Winfrey Show' ne emitira se u Švicarskoj, a ona je tu zemlju posjetila jer je bila pozvana na vjenčanje pjevačice Tine Turner.

Njezine su tvrdnje došle u jeku političkog sukoba u Švicarskoj oko planova nekih gradova da tražiteljima azila zabrane pristup javnim mjestima poput bazena i knjižnica. Tamošnje skupine za ljudska prava tu ideju nazvale su aparthejdom.
U Švicarskoj je sada oko 48 tisuća tražitelja azila, dvostruko više nego što je prosjek u drugim europskim zemljama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook