Filmski klasik

On nije superheroj, no već je 25 godina omiljen!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američka filmska kompanija 20th Century Fox proslavila je jučer u Los Angelesu 25. obljetnicu filma 'Umri muški' otkrivanjem trajnog gotovo 11 metara visokog murala njezina glavnog lika Johna McClanea kojeg je u filmu utjelovio glumac Bruce Willis.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Tallulah i Bruce Willis - 1 Podijelila emotivnu snimku Dok joj se otac bori s teškom bolesti i sama je saznala svoju dijagnozu: "To mi je promijenilo život"

Mural prikazuje legendarni prizor u kojemu Willis u bijeloj potkošulji puzi kroz ventilacijsku cijev u prvom filmu o odvažnom njujorškom policajcu snimljenom 1988., a naslikan je na bočnom vanjskom zidu Foxova filmskog studija Soundstage 8 u losangeleskom Century Cityju, prenosi Hollywood Reporter.

'Prije 25 godina film 'Umri muški', John McClane i Bruce Willis oduševili su publiku diljem svijeta i postavili nove standarde akcijskih filmova', rekao je predsjednik uprave tvrtke Fox Filmed Entertainment Jim Gianopulos prilikom svečanog otkrivanja. 'Riječ je o još jednom legendarnom filmu čije je jedinstveno i trajno naslijeđe definiralo povijest studija Fox, a u čijem je središtu lik koji u sebi objedinjuje i običnog čovjeka i Supermana. On je klasičan neodlučan junak koji uspijeva pronaći snagu u sebi da se suprotstavi svakoj situaciji', dodao je.

Svečanom otkrivanju nazočio je i sam Willis, koji je McClanea utjelovio u svih pet nastavaka filma, uključujući i posljednji "Umri muški: Dobar dan za umiranje" (2013.), kao i Jai Courtney, koji u novom filmu tumači lik njegova sina, te redatelj John Moore.

'Ono najuzbudljivije u tumačenju te uloge je to što McClane nije nikakav superheroj. On nema specijalne moći niti sposobnosti; običan je čovjek s kojim se svatko može identificirati', kazao je Willis. 'Iako je uvijek naglasak na stvaranju izvanrednih scena akcije, mislim da je upravo ta McClaneova običnost, kao i njegov smisao za humor, ono što uistinu privlači ljude", dodao je glumac, koji je svoju karijeru i započeo u jednom od Foxovih studija. 'Puno vam hvala, doista sam počašćen', dodao je.

>> Bruce Willis objavio prve fotografije s jednomjesečnom kćerkicom

Kad je u ljeto 1988. film "Umri muški" doslovce eksplodirao u kinima, stvoren je novi filmski heroj John McClane i promijenjena paradigma akcijskih filmova. S McClaneom se lako identificirati i povezati, običan je čovjek kojeg okolnosti tjeraju na izvanredne zadatke. To ga razlikuje od strip-heroja većine akcijskih filmova i to je ono što McClanea čini jednim od najomiljenijih likova u povijesti filma.

'Umri muški 2' uslijedio je 1990., 'Umri muški 3' 1995., a 'Umri muški 4' 2007.

'Umri muški: Dobar dan za umiranje' u hrvatskim i kinima diljem svijeta počinje igrati 14. veljače.

Autori murala su muralist Van Hecht-Nielsen i slikar Fernando Cepeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene