Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki reper Dr. Dre prvi je na godišnjoj listi najbolje plaćenih glazbenika po časopisu Forbes!


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Kylie Jenner Najslavnija reality obitelj pred najvećom krizom: Mladoj Kylie prijeti boravak iza rešetaka, vladaju bijes i panika? Slika nije dostupna Pogledajte jučerašnji nastup 2Paca!

Forbes sastavlja godišnju listu najbolje plaćenih glazbenika na temelju procjene prihoda od prodaje glazbenih izdanja, koncerata i suvenira. U razdoblju od svibnja 2011. do svibnja 2012. godine, najviše je zaradio, točno 100 milijuna dolara, slavni američki reper Dr. Dre.

U tome mu je, osim glazbe, jako pomogao njegov biznis s proizvodnjom glazbenih slušalica.

>> Pogledajte kako izgleda natjecanje u repanju!

Na drugom je mjestu bivši član Pink Floyda Roger Waters koji je zahvaljujući turneji 'Wall' zaradio 88 milijuna dolara. U sklopu te turneje Waters je u travnju prošle godine posjetio Zagreb. Treći je Elton John, koji je u navedenom razdoblju održao više od sto koncerata u svijetu, što mu je donijelo 80 milijuna dolara na račun.

Četvrta je grupa U2, koja je prošle godine završila svoju megaturneju 360 stupnjeva i zaradila 78 milijuna dolara. U2 je bio prvi na prošloj Forbesovoj listi kada je ta turneja bila u punom jeku, što je irskoj četvorki te obračunske godine donijelo 195 milijuna dolara.

Peta je grupa Take That koja je na povratničkoj turneji zaradila 69 milijuna dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook