Iz Zagrebačkog kazališta mladih oglasili su se povodom smrti mladog glumca Roberta Budaka.

Galerija


Vijest o smrti glumca Roberta Budaka sve je rastužila.

Vezani članci Robert Budak (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Oproštaj od Roberta Budaka: Bio je velika nada domaćeg glumišta, a otišao je prerano.. Robert Budak (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Preminuo mladi glumac Robert Budak: ''Sretan ti put, dragi Robi...''

Preminuo je u nedjelju ujutro u 27. godini. Uzrok smrti nije poznat, a pronašao ga je otac u obiteljskoj kući. Njegovi prijatelji, kolege i obitelj još ne vjeruju da je to istina.

Povodom ove tužne vijesti, oglasili su se i iz njegovog matičnog kazališta Zagrebačkog kazališta mladih.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

''Robert Budak bio je glumac velikog srca, dječački zaigrane energije i neizmjerna talenta. Njegova glumačka snaga proizlazila je iz iskrene znatiželje prema ljudima, jednostavna ali nevjerojatno lucidna uvida u svijet koji ga okružuje, kao i stalne želje da u prenošenju vlastitog iskustva, snage ili strahova bude do kraja i u potpunosti autentičan.

Robert Budak rodio se 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završio je 2017, a te iste godine postao je stipendist, potom i član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

U matičnom je kazalištu nastupao u predstavama „Sherlock Holmes”, „Alisa u Zemlji čudesa”, „Tit Andronik”, „Zdrav i čisti dom, to je baš po mom”, „Proba orkestra” te „Huddersfield”. Glumio je i u drugim zagrebačkim kazalištima, velikom broju radijskih drama, televizijskim serijama „Stipe u gostima” i „Horvatovi” te filmovima među kojima je moguće izdvojiti „Zagreb Cappuccino”, „S one strane”, „F20”, „Buđenje u strahu”. Zapaženu, naslovnu ulogu ostvario je u predstavi „Romeo i Giulietta” na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014.

Godine 2017. uručena mu je Nagrada hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za niz likova koje je tumačio u predstavi „Taksimetar” u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.
Napustio nas je jedan od najvažnijih glumaca mlađe generacije, ali zasigurno i čitavog hrvatskog glumišta, prekrasan i darovit mladić, dragi kolega i prijatelj, ostavivši za sobom golemu, nenadoknadivu prazninu. Ostaje uspomena na nesputanu radost kazališnog stvaranja koju je, samo na svoj način, velikodušno dijelio s kolegama glumcima, svojim suradnicima i publikom''

Robert je u subotu navečer glumio u predstavi ''Huddersfield'', a nedjeljna izvedba je otkazana zbog njegovog preranog odlaska.
 

Oproštaj od Roberta Budaka: Bio je velika nada domaćeg glumišta, a otišao je prerano..