Na Malom Brijunu

Održana premijera predstave 'Shakespeare u Kremlju'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Predstava "Shakespeare u Kremlju", po tekstu Ive Štivičića i u režiji Lenke Udovički, sinoć je premijerno izvedena na Malom Brijunu, a nastala je u produkciji 13. sezone kazališta Ulysses, kao drama o ljudima koji pristaju da se za trenutak moći i vladanja odreknu sebe.

Nova predstava Ulyssesa nastala je u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada čime je nastavljena suradnja koja je započela prošle godine produkcijom predstave "Odisej".

Radnja predstave "Shakespeare u Kremlju" događa se na kraju Staljinove vladavine i predstavlja nastavak Štivičićevog istraživanja teme o pojedincu u represivnom sistemu.

Taj projekt okupio je zanimljivu glumačku ekipu s prostora bivše Jugoslavije u kojoj su Ozren Grabarić kao Lavrentije, Boris Isaković kao Gazda, Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Jadranka Đokić kao Dunjaška, Katarina Bistrović Darvaš kao Svjetločka, Nenad Pećina kao Nikita, Filip Nola kao Melanija i brojni drugi.

Reprize te predstave na rasporedu su svakodnevno sve do 11. kolovoza.

Pogledaj i ovo Rade Šerbedžija - 4 "Ovo je nedopustivo!" Vučićev SNS pokušao spriječiti nastup Rade Šerbedžije u Novom Sadu, njegov potez nakon toga popraćen je ovacijama!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene