Harvey Weinstein i njegova navodna glavna žrtva bili su u intimnoj vezi niz godina nakon događaja iz optužnice, tvrdi obrana američkog producenta, potkrijepivši to elektroničkim porukama koje su razmjenjivali.

Galerija


Riječ je o ženi jedina od triju navodnih žrtava iz optužnice koju je producent silovao, a druge dvije je napastovao.

Vezani članci Privođenje osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) iz Malog Lošinja Jezivo svjedočenje majke ubijene djevojke: "Lupao me po glavi nečim tupim. Vidjela sam kćer kako leži, iz usta joj je počela teći krv" Sudit će im se godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Najveća optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa: Slučaj Agrokor obara sve rekorde, a optužnica će težiti više od milijardu kuna

Po njezinu iskazu, događaji su se zbili u ožujku 2013.

U žalbi za poništenje postupka koja ima više od 150 stranica, odvjetnici Harveyja Weinsteina u petak su podastrli dijelove njihove korespondencije koja, ističu, svjedoči o neprekidnoj ljubavnoj vezi što je trajala najmanje do 2017.

Neke elektroničke poruke poslane su tek nekoliko tjedana nakon događaja iz optužnice i pokazuju da se žrtva više puta htjela sastati s Harveyjem Weinsteinom.

"Nadam se da ću te danas vidjeti", "možemo ručati ako imaš vremena", piše u nekim porukama.

Obrana ističe da se navodna žrtva, čije se ime ne otkriva, obraćala "tonom koji je nedvojbeno bio srdačan".

"Još te volim. No mrzim osjećaj da ti služim samo za krevet", piše žena u poruci od 8. veljače 2017.

Odvjetnici Harveyja Weinsteina drže da ta rečenica pokazuje kako navodna žrtva "priznaje da je pristajala na intimni odnos s Weinsteinom".

Braniteljski tim vodi newyorški odvjetnik Benjamin Brafman koji je savjetovao Dominiquea Strauss-Kahna u slučaju Nafissatou Diallo. (Hina)