Whitney Houston preminula je na današnji dan 2012. godine.

Galerija


Bila je jedna od najvećih pjevačica svih vremena, a prije sedam godina tragično je napustila ovaj svijet. No, glazbena diva Whitney Houston i dalje živi kroz svoju glazbu koja se i dan danas sluša.

Vezani članci Kata Zadro, udovica Blage Zadre Obljetnica smrti Blage Zadre u jeku političkih svađa, udovica vukovarskog heroja poručila: "Složna braća kuću grade, najlakše je razarati" Whitney Houston (Foto: Getty Images) Neprežaljena glazbena diva je glasom i stasom osvojila svijet, a iza kamera odvijala se potpuno drugačija priča

Vijest o smrti Whitney, koja je u 48 godini života pronađena mrtva u kadi, potresla je svijet i njene obožavatelje 11. veljače 2012. godine. Zbilo se to uoči dodjele glazbene nagrade Grammy na kojoj je i sama trebala nastupiti. 

Glazba je Whitney pratila cijelog života. Rođena je 9. kolovoza 1963. godine u New Jerseyu, njena majka Cissy Houston bila je pjevačica gospela, rođakinja joj je bila pjevačica Dionne Warwick, a kuma Aretha Franklin. Prvi je put zapjevala u crkvi u rodnom gradu, a ozbiljniji glazbeni put započela je u njujorškim glazbenim klubovima.

Iznimnim vokalnim mogućnostima i svojim interpretacijama nikoga nije ostavljala ravnodušnim, a osvajala je i ljepotom.

Upravo je ona pjevačica koja je osvojila najviše nagrada ikad prema Guinnesovoj knjizi rekorda. Osvojila je tako više od 400 glazbenih nagrada, između ostalih 6 Grammyja, 2 Emmyja, 30 Billboard glazbenih nagrada i 22 američke diskografske glazbene nagrade. Prodala je više od 170 milijuna albuma, singlova i videa. U svijetu filma ostala je zapamćena u hitu "Tjelohranitelj" u kojem je glumila s Kevinom Costnerom.

Nažalost sav taj silan uspjeh, pao je u sjenu problema iz privatnog života koji su se nizali jedan za drugim. Brak s R&B pjevačem Bobbyjem Brownom, za kojeg se udala 1992. godine, bio je ispunjen nasiljem, ispadima i konačno, ulaskom u svijet ovisnosti o teškim drogama. Sve to, stajalo ju je dotadašnjeg ugleda ali i zdravlja. Konačno, od Bobbyja se razvela 2006. godine, no kako su svi tvrdili, puno prekasno.

Nakon svega nikada se nije uspjela vratiti na sam vrh svijeta glazbe, kojim je vladala krajem 80-ih i početkom 90-ih godina.

Holivudski glumac u šoku nakon poteza novopečene supruge: "Učinila je to bez imalo razmišljanja"

Unatoč strogoj zabrani slavljenice, glumica objavila fotografije s "it rođendanske proslave" o kojoj svi pričaju

Skandal trese Veliku Britaniju: Tvrdi da je prinčev izvanbračni sin, kraljevska obitelj sve je pokušala zataškati?