Odbijao je uzimati lijekove kako bi ubrzao svoju smrt.


Prošlo je točno 25 godina od kada nas je napustio legendarni frontmen grupe Queen, Freddie Mercury. Vjest je to koja je obišla cjeli svijet, no tek su rijetki znali  što je slavni pjevač napravio nakon što je saznao da je HIV pozitivan.

Freddie Mercury (Foto: Getty)

Da ima bisekusalne sklonosti Freddie Mercury nikad nije skrivao od javnosti, no o svom privatnom životu nije nikad htio iznositi nikakve detalje. Ipak, mediji su uspjeli doznati da su neki bivši Freddijevi partneri preminuli od AIDS-a, njegov ljubavni život našao se pod povećalom. 1987 godine Freddy je saznao da je HIV pozitivan. Bolnu istinu sebično je skrivao od svih, a pogotovo od svojih bližnjih. Čak je prekinuo i prijateljstvo s Peterom Strakerom kojeg je znao još dok Mercury nije postao slavan. Smatrao je da će ga na taj način zaštiti od svega onoga što je morao da proživi.

Freddie Mercury (Foto: Getty)

Svoju dobro čuvanu tajnu otkrio je tek 1991. godine i to 24 sata prije nego što je preminuo. Mercury je, naime, odbijao uzimati lijekove i na taj način je ubrzao svoju smrt. Preminuo je u svom domu u Londonu uz svoje najbliže. Njegova smrt pogodila je i šokirala cijeli svijet.