Dolores Lambaša izgubila je život u tragičnoj prometnoj nesreći prije šest godina.

Galerija


Šest godina je prošlo od tragičnog i preranog odlaska domaće glumice Dolores Lambaše, koja je život izgubila u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj

Vezani članci Nina Slamić - 11 Bivša misica je nestala s modnih pista, pojavila se njezina stara fotka na kojoj je u društvu tragično preminule glumice Slika nije dostupna O neugodnim SMS porukama koje netko šalje u njezino ime - 'Samo želim mir'

Bila je to vijest koja je potresla hrvatsku javnost, glumački svijet, njezine prijatelje i obitelj. Do nesreće je došlo kada je automobil kojim su se Dolores i Stojan vraćali iz Beograda u Zagreb, zbog prevelike brzine sletio s autoceste kod Slavonskog Broda. 

Tada 32-godišnja Dolores bila je hitno prevezena u tamošnju bolnicu, no, nažalost, ozljede su bile preteške i preminula je nakon nekoliko sati.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijema u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada doktorica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice.

Stojan, koji je vozio automobil, zbog nesreće je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, no zbog uzornog je ponašanja na slobodu pušten nakon osam mjeseci. Svemu je kumovao umor i alkohol jer su se glumci pri povratku odlučili zaustaviti kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, u čijem su se vinskom podrumu zadržali neko vrijeme. Iako su bili rezervirali sobe u obližnjem hotelu, u jednom su trenutku ipak odlučili krenuti za Zagreb. 

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu "Ivana Lukačića", u kojoj je pohađala solo pjevanje, glasovir, gitaru te povijest glazbe i dirigiranja. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama "Najbolje godine", "Zakon ljubavi", "Zauvijek susjedi" i mnogima drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu "Vjerujem u anđele", koji joj je osobno bio i najdraži. 

U javnosti je osim po glumačkim ostvarenjima bila poznata i po ljubavnim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Radeljakom.

Ljubav s Ivom obilježila je njezin život jer su se unatoč velikoj razlici od 29 godina voljeli pet godina, a upoznali dok je ona imala samo 21 godinu. Glumac je tada otkrio da ga je osvojila velikim glumačkim talentom. Par je i živio zajedno, a Dolores je u jednom intervjuu nakon prekida otkrila kako je Ivo bio njezina velika ljubav te kako joj je bilo jako teško nakon prekida kojem su navodno kumovale brojne burne svađe. Nije skrivala niti da je jako razočarana takvim ishodom, a nakon prekida vratila se k roditeljima u Šibenik.

Nakon teškog prekida s Ivom Dolores je pronašla utjehu u 30 godina starijem glumcu Frani Lasiću.

Bujna diva nestvarnih proporcija i ogromnog bogatstva nekoć je bila tek tinejdžerica željna slave