Blijed i mršav

Posljednji trenuci: U sklopu istrage objavljene snimke legendarnog Princea dan prije njegove smrti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glazbenik Prince preminuo je 21. travnja 2016. godine od slučajnog predoziranja lijekovima.

U sklopu istrage o Princeovoj smrti otkrivene su snimke legendarnog glazbenika dan prije njegove smrti. Istražni materijali, koji uključuju dokumente, fotografije i videozapise, objavljeni su četvrtak poslije podne.

Pogledaj i ovo Tupac (Foto: Profimedia) Nema pravde Novi detalji o ubojstvu slavnog repera Tupaca otkrivaju zašto ubojice nikada neće biti kažnjene

Na jednoj snimci Prince u pratnji tjelohranitelja Kirka Johnsona dolazi u kliniku kod liječnika Michaela Todda Schulenberga. Izgleda blijedo, mršavo i umorno.

Policija je također i u posjedu videozapisa koji prikazuju i tijelo pjevača tijelo pronađeno 21. travnja 2016. u liftu u zgradi koja se nalazi na njegovu imanju na području Minneapolisa.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Prince preminuo od slučajnog predoziranja opioidima. Naime, toksikološki nalaz objavljen prošli mjesec pokazao je veliku dozu lijekova u njegovu tijelu. Većina lijekova nije ni bila prepisana na njegovo ime, već na ime spomenutog prijatelja Kirka Johnsona.

No samo nekoliko sati prije nego što su objavljene spomenute snimke državni odvjetnik Carver Mark Metz također je obavijestio da se nitko neće suočiti s kaznenim postupkom kad je u pitanju smrt jednog od najuspješnijih i najutjecajnijih glazbenika svih vremena jer nema apsolutno nikakvih dokaza da je doktor Schulenberg prepisao dozu lijeka koja je dovela do smrti glazbenika.

''Nema dokaza da mu je te tablete propisao liječnik. Nema niti dokaza da je bilo namjere ili motiva da ga se ubije", objasnio je Metz.

Schulenberg će platiti globu od 30 tisuća dolara i vlada će nadzirati njegov rad i lijekove koje propisuje. 

Prince je preminuo prije dvije godine, a njegovu smrt i dalje okružuju brojni misteriji. Nikome nije jasno kako je iznenada mogao preminuti umjetnik koji je bio primjer zdravog života.  Nije pušio ni pio alkohol, hranio se vegetarijanski, a glazbenike koji su koristili drogu tjerao je iz svoga studija.

Međutim, patio je od nesnosnih bolova nakon operacije kuka.

U svojoj smrti Prince je postao najslavnije lice epidemije zloupotrebe analgetika u Sjedinjenim Državama u svim demografskim skupinama. Prošle godine u SAD-u od predoziranja analgeticima umrlo je 42 tisuće ljudi.

"Princeova smrt tragičan je primjer ovisnosti o opioidnim analgeticima i posljedičnim predoziranjem", rekao je Metz.

Njegovo imanje Paisley Park danas je pretvoreno u muzej u kojem posjetitelji mogu saznati mnogo toga o njegovu životu, a u atriju, gdje je provodio najviše vremena, pohranjena je i njegova urna. Kad je preminuo, imao je 57 godina.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene