Ima tu svega

Tko će pobijediti? U konkurenciji 'ludnica, droga, seks i opake igrice'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Televizijski triler 'Američka horor priča: ludnica' i srednjevjekovna saga 'Igre prijestolja' predvode nominacijama za ovogodišnje nagrade Emmy za najbolji program u udarnom terminu.

Najviše nominacija, čak 17, uključujući za najbolju mini-seriju, dobila je 'Američka horor priča: ludnica', serija televizijske postaje FX čija se radnja odvija u instituciji za duševno poremećene kriminalce u 1964.

Pogledaj i ovo showbuzz Najprestižnija nagrada Stigla potvrda - I službeno je najbolja serija na svijetu!

Megapopularna HBO-ova serija 'Igre prijestolja' nominirana je u 16 kategorija, uključujući za najbolju dramsku seriju. Slijedi 'Domovina', prošlogodišnji apsolutni pobjednik, s nominacijama u 11 kategorija, među kojima je i ona za najbolju dramsku seriju.

>> 'Game of Thrones': Evo na kojim sve lokacijama u Hrvatskoj se snima!

Po prvi puta, među nominiranima se našao i američki servis za online gledanje i posuđivanje filmova Netflix, i to s političkom dramom 'Kuća od karata' i komedijom 'Prikraćeni'. 'Kuća od karata' osvojila je devet nominacija, uključujući za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glavnog glumca i glumicu za Kevina Spaceya i Robin Wright.

U kategoriji najbolje humoristične serije najviše nominacija dobila je NBC-jeva serija 'Televizijska posla', ukupno 13, uključujući za najbolju humorističnu seriju za posljednju sezonu emitiranja. Idejni tvorac i zvijezda serije Tina Fey i njezin glumački kolega Alec Baldwin zaradili su nominacije za Emmyja u kategoriji najboljih glumaca u komediji.

ABC-jeva 'Moderna obitelj', prošlogodišnji veliki pobjednik, nominirana je u 12 kategorija, uključujući za najbolju humorističnu seriju.

HBO-ova filmska drama 'Iza svjećnjaka' temeljena na životu pijanista Liberacea osvojila je 15 nominacija, a glumac Michael Douglas kao Liberace i Matt Damon kao njegov ljubavnik natjecat će se za nagradu Emmy za najboljeg glavnog glumca u miniseriji ili filmu.

Nagrade Emmy vodeće su američke nagrade za televizijske produkcije koje dodjeljuje Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti. Ove godine, proglašenje pobjednika i svečana dodjela 65. nagrada Emmy održat će se 22. rujna, s prijenosom na televizijskoj mreži CBS.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene