Traže odštetu

Obitelj traži 220 MILIJARDI kuna: 'Bio je emotivno paraliziran i pun prezira'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Istina o Michaelu isplivat će na vidjelo. Veselimo se procesu na kojem će rasvjetlili ostatak priče', izjavio je Jacksonov odvjetnik Kevin Boyle

Pokrenut je sudski proces godine u kojem se traži rekordni iznos odštete - preračunato oprilike 225 milijardi kuna. Obitelj Michaela Jacksona traži više od 55 milijardi kuna na ime izgubljene zarade u parnici protiv koncertnih promotora, tvrtke AEG Live, koja je organizirala nikad održanu povratničku turneju pop zvijezde.

>> Iako milijarder, vjenčanje je bilo skromno

Michaelova majka Katherine i djeca Prince, Paris i Michael Jr. usput od promotora traže i dodatnih 170 milijardi kuna nadoknade raznih ostalih troškova, javlja portal TMZ. Portal navodno raspolaže pravno važećim dokumentima u Jacsonova obitelj tužbu temelji na dokazima koju ukazuju da su koncertni promotori iz kompanije AEG Live zaposlili i poslije nadzirali rad Michaelovoga osobnog liječnika Conrada Murrayja.

Jackson je umro u lipnju 2009. u 50. godini života, uoči početka turneje This Is It, rasprodane serije 50 povratničkih koncerata u londonskoj O2 Areni. Kao uzrok smrti tada je navedeno trovanje sedativima propofolom i benzodiazepinom. Prije dvije godine Jacksonov osobni liječnik Conrad Murray proglašen je krivim za pjevačevu smrt zbog davanja sedativa.

Prošle godine u javnost je procurio e-mail u kojem se otkrilo da je visokopozicionirani djelatnik kompanije AEG Live jako dobro znao za Jacksonove zdravstvene probleme uoči serije koncerata. Jedan e-mail opisuje pjevača kao 'emocionalno paraliziranog', 'prepunog prezira i sumnji u samoga sebe'.

Pogledaj i ovo showbuzz Postala navijačica Više nije mala curica: Pogledajte kako izgleda lijepa kći kralja popa!

Kompanija dakako niječe bilo kakvu odgovornost za sve odluke koje je uoči pjevačeve smrti donosio Michaelov osobni liječnik. No, početkom mjeseca sudac je zaključio da ima dovoljno dokaza za pokretanje sudskog procesa.

'Istina o Michaelu isplivat će na vidjelo. Veselimo se procesu na kojem će rasvjetlili ostatak priče', izjavio je Jacksonov odvjetnik Kevin Boyle. Obitelj Jackson nije htjela komentirati slučaj, dok je AEG Live njihov odštetni zahtjev težak 225 milijardi kuna nazvao najblaže rečeno besmislenim.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene