Nova godina jedan je od datuma za koji se, osim odlične zabave, vežu i mnoga proznovjerja.


Svima  nam je manje ili više poznato kako za Novu godinu postoji niz praznovjerja. Kako bi bili sigurni da smo sve učinili kako bi privukli sreću koja će nam zajamčiti uspjeh u životu, vjerujemo u razne rituale. Jedan od tih rituala je i nošenje crvenog rublja za sreću u novogodišnjoj noći. ''Ne nosim crveno rublje. Sreću privlačim pozitivnom energijom i dobrim mislima, pa se sve posloži'', rekla je Lidija.

Vezani članci Lidija Bačić Raspametila fanove u oskudnom izdanju: Sasvim nova Lille u punom sjaju pokazala svoje atribute Lidija Bačić Lidija Bačić kod kuće snimila spot za novu pjesmu kako bi potaknula i druge da budu kreativni u izolaciji

Neki vjeruju da njihova djela te noći utječu na ishod njihove budućnosti, dok su drugi uvjereni da nemamo toliku moć.  ''Prvi glas, crveno? Nisam do sad imao takovih iskustava i spoznaja. Očito sreću privlačim glupošću i neinformiranošću, a da pri tom ne pokušavam. Vjerujem u onu sreća je tamo gdje si ti, tako da sreća priziva mene, barem pokušava. Sretno joj bilo...sretno ti srećo moja'', objasnio je Mario Petreković .

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana sreću pokušava privuči pjevačica Maja Šuput. ''Pa moram priznat da obučem i ja bar u jednom trenutku večeri obzirom da se zbog nastupa presvlačim vise puta. Ispod crvene haljinice dođu i crvene gaćice. To bi tako bilo i da nije Nova godina, ovako je samo prikladnije'', otkrila je Maja Šuput. Crveno za Novu godinu svaki put odabere i Marko Grubnić.''Ne smatram se praznovjernom osobom, ali kad razmislim proteklih nekoliko godina za doček uvijek nosim crveno donje rublje. Nemam drugih načina na koje privlačim sreću, rekao je Marko Grubnić.

Kako bi osigurao sreću na svim životnim poljima Boris Kosmač oblači crveno rublje za Novu godinu. ''Kada sam prvi put čuo za taj običaj, odmah sam ga počeo prakticirati. Na taj dan obučem crveni donji veš i veselim se. Iako ga nitko ne vidi, ali da, oblačim crveno.'', priznao je Boris Kosmač.

Ništa strašno se neće dogoditi ako se za novogodišnju noć ne odlučite za crveno rublje, ali zašto riskirati?