Svijet glamura

Novi svježiji 'look' Nicole Kidman za filmski festival u Cannesu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Francuska rivijera spremna je za invaziju kreme filmskog svijeta. Počinje Cannes filmski festival!

66-to izdanje filmskog festivala u Cannesu svojim programom i imenima ove godine donosi glamur i raskoš festivala u punom njegovom smislu.

Pogledaj i ovo The Expats Jeste li gledali? Ako ste ljubitelji dramskih serija s istančanom estetikom, Expats je prava serija za vas!

Filmski festival u Cannesu održat će se od 15. do 26. svibnja, a hrvatski filmaši i ove godine prikazat će se tri dugometražna igrana filma:

'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića

'Svećenikova djeca' Vinka Brešana

'Zagonetni dječak' Dražena Žarkovića

Žirijem predsjedava Hollywoodska legenda Steven Spielberg, njemu uz bok bit će Nicole Kidman i Ang Lee. Nicole i Steven već su stigli na francusku rivijeru, a poznata glumica privlačila je pažnju novim svježim izgledom i kraćom kosom. Za dolazak je pripremila plavu usku haljinu, te je spremno pozirala fotoreporterima s osmijehom na licu.

Stigla je i francuska glumica Audrey Tautou koja vodi ovogodišnji program festivala.

>> Lude 20-te i super bogataši: 'Veliki Gatsby' zaradio 51 milijun dolara!

U filmskoj konkurenciji su redom velika redateljska imena današnjice, a sve otvara blještavo i raskošno uprizorenje jednog od najpoznatijih romana svih vremena – 'Velikog Gatsbyja' s Leonardom DiCapriem u glavnoj ulozi.

'Neću reći da je ovo izdanje savršen primjer samog Cannesa ali gotovo je upravo to - s autorom Bazom Lurmanom, velikom zvijezdom Leonardom DiCapriom i jednom od najlegendarnijih priča ikad i najpoznatijim romanom. Uz to sa Stevenom Spielbergom i Nicole Kidman u žiriju i po prvi put na crvenom tepihu na ceremoniji otvaranja festivala - to je prava dimenzija i legenda o Cannesu', kaže direktor festivala Thierry Fremaux.

Za Zlatnu palmu ove je godine u konkurenciji 20 filmova. Jedan od prošlogodišnjih laureata canneskog Tjedna kritike Siniša Juričić (Nukleus film), hrvatski koproducent filma Posljednja ambulantna kola Sofije, sudjelovat će u prezentacijskom programu L'Atelier s grčko-hrvatskim projektom Trema (Stage Fright) redatelja Jorgosa Zoisa. Zdenka Gold (Spiritus movens), producentica filma Obrana i zaštita, sudjelovat će u programu inicijative Producers on the Move koju od 2000. godine u Cannesu organizira Međunarodna mreža za promociju europskog filma EFP (European Film Promotion).

>> Najseksi trenuci koji su prodrmali Azurnu obalu - Najbolje od Cannesa!

Iako festival počinje tek sutra navečer brojni obožavatelji već su zauzeli svoju poziciju kraj kultnih stepenica. Azurna obala spremna je ugostiti stotine redatelja i glumaca iz cijelog svijeta, ali i brojne zabave nakon premijera po kojima je Cannes također daleko poznat.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene