Intervju za Showbuzz

Novi projekt, novi izazovi Ive Balaban: 'Žene su danas preuzele inicijativu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nekadašnji model, ljubiteljica trendova i svega lijepog - Iva Balaban odvojila je i malo vremena za intervju sa Showbuzz timom. Otkrila nam je najbolji poslovni savjet koji je ikad dobila.

1. Kada se rodila vaša ljubav prema Internetu?

Pogledaj i ovo showbuzz ipak nisu uspjeli Nakon 15 godina braka: Razvodi se jedan od najskladnijih domaćih parova

Oduvijek sam voljela i pratila najnovija tehnološka dostignuća pa mi korištenje interneta nije ništa strano. Također, u želji za stvaranjem i pružanjem visokokvalitetnog sadržaja, shvatila sam kako je danas neophodno prilagoditi se platformama koje su najkorištenije u procesu informiranja, educiranja i zabave. Upravo iz tog razloga, željela sam pokrenuti vlastiti portal koji će čitateljima pružiti puno više.

Iva Balaban otkrila u čemu najviše uživa nakon 12 godina braka!

2. Je li se bilo teško snaći u tom virtualnom, tada vama nepoznatom svijetu?

Kao što sam već napomenula, virtualni svijet mi je bio otprije poznat. Uz to, uz odličan, mladi i ambiziozni tim cijeli je proces učinio puno lakšim.

3.Tko vam je najveći kritičar?

Prije svega volim iskrenu kritiku koju uvažavam, ali ono na što se uvijek oslanjam je 'feeling' koji se dogodi unutar mene same. Iz toga proizlazi da sam sama sebi najveći kritičar. Izuzetno sam opaka prema sebi i dok nisam zadovoljna viđenim, ne odustajem. Važno mi je mišljenje najbližih osoba koji su upućeni u sve moje nedoumice. No oni često uz smijeh komentiraju kako sve poslušam, ali na kraju ipak napravim po svome. Smatram da je ispravno snositi posljedice svojih odluka i dobrih i loših.

4. Možete li nam reći o čemu se radi u vašem novom projektu?

Journal je moderna lifestyle online priča koja se tiče svih segmenata života. Platforma koja će na dnevnoj bazi donositi novosti, ponajprije s lokalnog područja, ali i pratiti sve što se događa i izvan naših granica. Želimo približiti čitatelju ono što je novo, dobro i kvalitetno, ali ujedno i dostupno, prihvatljivo, relevantno - moderno i tradicionalno. Želja mi je da se svaki čitatelj može poistovjetiti s napisanom temom, da je može konzumirati, osjetiti i biti dio nje. Da čitatelj ne stekne dojam da sve što je moderno i lijepo nužno mora biti nedostižno, već da bude dio svega i može si to priuštiti.

7. Kako uspijevate biti uspješna poslovna žena, supruga i majka troje djece?

Vrlo je teško izbalansirati obiteljske obaveze s poslovnima, ali uz veliku Boškovu pomoć to mi polazi za rukom. Ne smijem zaboraviti ni pomoć najstarije kćeri Tashe. Naravno da mi tisuću pitanja prođe glavom, ali vrijeme je jedino što mi nitko ne može vratiti. Vrijeme nema cijenu, nema fakturu ni povratnicu. U tom vremenu sam mogla uživati sa svojom djecom, stoga ga nikome više ne poklanjam olako...

8. Čemu su vas naučila vaša djeca?

Djeca me iz dana u dan iznenađuju raznim spoznajama. Istinski se trudim upijati i uvidjeti njihove dnevne potrebe, promjene, afinitete... No, ono što sve troje imaju u sebi je znanje pokazivanja emocija, raznih emocija, ljubavi, ljutnje, tuge i prave istinske sreće… Periodično sam dosta svojih emocija skrivala iz raznih raloga. Prekrasno je kad spoznaš da je to nešto što nitko i ništa ne smije promijenti kod nas odraslih, a još je ljepše činjenica da su me baš moja djeca potaknula da su emocije suština našeg bića i da se one moraju i smiju pokazivati.

9. Koji je najbolji poslovni savjet koji ste dobili?

Puno sam savjeta dobila, a najvrijedniji su bili oni životni od roditelja, kojih se držim u svih životnim segmentima. Neki od njih su: radi pošteno, radi s ljubavlju, stvaraj radi sebe, a ne radi drugih, bez kalkulacije, neka ti novac ne bude glavni motiv, budi lojalna i poštuj svakoga, preispituj sebe, a ne druge, ne radi loše stvari, karma ima najveće pamćenje…

10. Što biste poručili ženama poduzetnicama koje se upuštaju u nove projekte?

Vjerujte u sve što radite, vjerujte u svoje suradnike, u sebe, imajte jasne ciljeve i za sve postoji vrijeme. I svakako - trud se isplati, uvjerena sam.

11. Da sada krećete iz početka graditi karijeru – biste li što promijenili?

Periodično sam bila pri tezi da me moja iskrenost koštala nekih razočarenja. Preveliko povjerenje također. Vrlo sam intuitivna i da sam poslušala intuiciju, neke sam stvari mogla promijeniti. Ali unatoč svemu, ništa ne bih promijenila – naučila sam da neću zanemarivati taj svoj istančan osjećaj za sve oko sebe. Upravo sve što nas je možda i opeklo, danas nas je formiralo u osobe koje jesmo. Mogu reći da sam zahvalna i sretna zbog toga.

12. Mnogo se ovih dana priča o ravnopravnosti žena – jeste li vi na vašem putu osjetili da je ponekad možda lakše muškarcima, nego što je to ženama?

Vjerujem da je lakše, ali unatoč tome volim sto sam žena i voljela bih da se više mogu praviti plaha i nemoćna. Mislim da su žene danas preuzele inicijativu i da se osjeća njihova emancipiranost. Nikada nisam težila ka njoj niti je ta titula nešto što bi mi imponiralo.  

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene