Snima se

Nova filmska ekranizacija Glembajevih u režiji Željka Senečića

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon zanimljive i nadasve specifične, kabaretske adaptacije najpoznatije drame Miroslava Krleže "Gospoda Glembajevi", poznati redatelj, scenograf, pisac i slikar Željko Senečić odlučio se snimati istoimeni film u produkciji Red studio i Gama studio.

Film je sniman na tri vrlo atraktivne i povijesno zanimljive lokacije, pa je Senečić za scene Glembajevih izabrao Trakošćan, Lonjsko polje i u Kolding baru gdje je pokrenuta ideja za realizacijom ovog filma.

Pogledaj i ovo showbuzz Barunica Castelli je... Glembajevi u klubu Kolding!

Bilo mu je prvi put: Michael Douglas pomagao pri porodu u novom filmu

'Sama ideja za predstavu pa tako i za ovaj film proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da sama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima', pojasnio je redatelj Željko Senečić svoju odluku da napravi predstavu i film sa samo tri glavna lika iz drame.

U glavnim ulogama oca i sina Glembaja odlično su se snašli Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone. U predstavi također glumi i Vesna Tominac-Matačić u ulozi Barunice Castelli.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene