Natassia Malthe i Harvey Weinstein (Foto: AFP)
Natassia Malthe i Harvey Weinstein (Foto: AFP)

Norveška glumica izjavila je u srijedu da ju je Harvey Weinstein silovao 2008. u Londonu, ali još nije odlučila hoće li tužiti američkog producenta.


Glumica Natassia Malthe (43) rekla je na tiskovnoj konferenciji u New Yorku da je Harveyja Weinsteina upoznala na završnoj večeri dodjele britanske filmske nagrade Bafte.

Nekoliko sati kasnije Weinstein se, vičući i udarajući u bubanj, pojavio pred vratima njezine hotelske sobe, pa mu je otvorila bojeći se da ne izazove skandal.

Pošto je odbila spolni odnos s njim, producent je na nju nasrnuo i silovao je, rekla je.

S obzirom na to da britanski zakon ne predviđa zastaru za kazneno djelo silovanja, odvjetnica je rekla da glumica "proučava mogućnosti" za podizanje tužbe te da zasad "nije donijela odluku".

Pedesetak žena dosad je progovorilo o spolnom uznemiravanju, napastovanju i silovanju koje su trpjele od osnivača studija Miramax, ali nijedan njihov iskaz još nije rezultirao optužnicom.

Natassia Malthe, koja je od sredine 90-ih snimila pedesetak filmova, sedma je žena koja je dosad javno optužila Harveyja Weinsteina za silovanje. Prije nje su to učinile glumice Rose McGowan i Asia Argento.

Odvjetnica Allred, čije su četiri klijentice već javno istupile protiv američkog producenta, rekla je da su joj se obratile i druge žrtve koje će uskoro izaći u javnost. (Hina)