Samo jedan u nizu

Kakva je zapravo istina o domaćem filmu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

HAVC je u Nolin film 'Šuti' uložio 4,5 milijuna kuna, a u kinima ga je vidio samo 341 gledatelj!

Svećenikova djeca, Šegrt Hlapić, Kauboji - to su samo neki od hrvatskih filmskih naslova koji su prošle godine punili kina. Više od 440 tisuća ljudi došlo je pogledati hrvatske filmove, objavio je Hrvatski audiovizualni centar.

Pogledaj i ovo Barbara i Lukas Nola ''Otišli smo na odmor i...'' Naša glumica otvorila dušu o prerano preminulom suprugu i cijenjenom hrvatskom redatelju: ''Jako se naglo sve to dogodilo i završilo...''

Lijepa kći zasjenila tatin film 'Šuti'!

No, HAVC se nije pohvalio jednim drugim podatkom. Nakon dva tjedna prikazivanja, film 'Šuti' Lukasa Nole pogledao je 341 gledatelj pa je skinut s kinoprograma. HAVC je u njega uložio 4,5 milijuna kuna, na pulskom festivalu dobio je šest priznanja službenog žirija, pa se očekivao i bolji rezultat.

'Film je dobar, ima svoju prođu na festivalima i, naravno, nemate ni jednu kinematografiju na svijetu u kojoj ne postoji film kojem će se dogoditi da bude malo gledan', rekao je Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a.

Samo je Brešanov film 'Svećenikova djeca' dobio međunarodno priznanje za svoju originalnu ideju, a Nolin je film samo još jedan u nizu klasičnih hrvatskih filmova, koji je publici uglavnom bio nezanimljiv. U 'Svećenikovu djecu' uloženo je 4,9 milijuna kuna te je postao najgledanijim hrvatskim filmom 21. stoljeća. Pogledalo ga je više od 158 tisuća ljudi, bio je nominiran i za europskog Oscara, a prodan je u nekoliko europskih zemalja pa i u Sjedinjene američke države.

Neposredno prije Nolinog filma 'Šuti' u kinima su se pojavila 'Djeca jeseni' s Leonom Lučevom, Juditom Franković i Irenom Roščić. Film je imao problematičnu produkciju pa je već nakon prvog tjedna skinut s reperotara, budući da ga je vidjelo samo 115 gledatelja. Malo boljim posjetom mogli su se pohvaliti filmovi 'Nije sve u lovi' Daria Pleića (1259 gledatelja), 'Visoka modna napetost' Filipa Šovagovića (1484) i 'Cvjetni trg' pokojnog Krste Papića (1608), prenosi Jutarnji list.

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg pulskog festivala sa sedam Zlatnih arena, 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića, imao je samo 2566 gledatelja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene