Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film 'Noah' nije se svidio arapskom svijetu.


Film 'Noah' zabranjen je u Kataru, Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima i to na vjerskoj osnovi, rekao je predstavnik Paramount Picturesa za agenciju Reuters.

Turcima se ne sviđa nimfomanka!

Vezani članci Branko Lustig (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slavni oskarovac na društvenim se mrežama oprostio od Branka Lustiga: "Uvijek ću biti tvoj prijatelj" Russell Crowe (Foto: Profimedia) Ranč slavnog glumca zahvatili strašni požari, on objavio fotografije s mjesta događaja

125 milijuna vrijedan film, u kojem glume Oskarovci Russell Crowe i Anthony Hopkins, službeno je zabranjen od strane cenzora u ove tri zemlje.

'Cenzori Katara, Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata dali su službenu potvrdu da se film neće prikazivati u njihovim državama', rekao je glasnogovornik Paramount Picturesa.

Religijski argument im je islamsko pravilo kojim se zabranjuje umjetničko prikazivanje proroka. Očekuje se kako će još arapskih zemalja zabraniti prikazivanje filma u njihovim kinima, kao što su Jordan i Kuvajt.

Također, studio je odlučio dodati pojašnjenje, koje će stajati prije filma i na svim budućim promotivnim materijalima, da je film samo inspiriran biblijskom pričom o Noi čime se htjelo udovoljiti vjerskim zajednicama s kojima je Paramount mjesecima razgovarao i pregovarao.

Film u naša kina stiže 17. travnja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook