njeno drugo lice

I Bowie je bio lud za našom divom

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Uoči svojeg 67. rođendana Radojka Šverko prisjeća se prijateljstva s Davidom Bowijem, početaka bez potpore roditelja te zašto se nakon svjetskih uspjeha vraćala u domovinu.

Radojka Šverko s pravom nosi epitet dive. Svojim je specifičnim glasom očarala milijunsku publiku kako kod kuće, tako i diljem svijeta.

Pogledaj i ovo showbuzz inMagazin Nataša Bebić kakvu ne poznajete - Kraljica aerobika konačno pokazala svoje oči

Iako je odrasla u strogoj obitelji koja nije imala razumijevanja za njenu ljubav prema glazbi, Radojka ipak nije odustala od svoje najveće ljubavi. Radojkin otac bio bi najsretniji da je postala ekonomistica, zbog toga ju je i upisao u ekonomsku školu, a majka ju je željela vidjeti kao medicinsku sestru. 

1970. družila je s Davidom Bowijem za kojeg u to vrijeme još nitko nije ni znao. Navodno je Bowie bio lud za njom. 'Do mene nije bilo lako doći', prisjetila se Radojka sa smješkom. 

Ljubav prema glazbi uvijek je bila jača

Iako su je veličali u cijelom svijetu zbog nevjerojatnog talenta i glasa, u svojoj je zemlji uvijek bila 'druga' pjevačica. Jednostavno je nisu dovoljno cijenili. Upravo zbog toga puno je puta podvlačila crtu i željela prestati pjevati, ali ljubav prema glazbi uvijek je bila jača.

Imala je dva srčana udara, a prvi je doživjela na sceni tijekom koncerta. Osjetila je da nešto nije u redu, ali arije je otpjevala do kraja.

'Kada sam došla k sebi u bolnici, prvo što sam vidjela bio je jako, jako zgodan doktor, pomislila sam, šteta što nisam mlađa', rekla je Radojka u šali.

Cijeli razgovor s divom pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene