Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nijemci se pitaju treba li odobriti koncert Marka Perkovića Thompsona u Berlinu.


'Smije li naci-Hrvat Marko Perković nastupiti u Berlinu?' - naslov je članka kojeg je objavio Berlin Kurirer.

Thompson nastupio u Vukovaru pred mnogobrojnom publikom!

Vezani članci Marko Perković Thompson Prepoznajete li na koga misli? Thompson poručio obožavateljima za koga trebaju glasati, a tko ne smije doći na vlast Goran Selanec Ustavni sudac Goran Selanec: "Svako tijelo državne vlasti podložno je kritici građana, pa i onoj oštroj ili nepristojnoj"

Prema pisanju njemačkog portala, Thompson planira nastup u Berlinu krajem travnja, no njemački medij to naziva koncertnim skandalom.

'Perković je svoje koncerte počinjao pozdravom 'Za dom!', a tisuće okupljenih bi uskliknuli 'Spremni!' - što je bio pozdrav hrvatskih fašista iz Drugog svjetskog rata. Mnogi od njih su pritom digli i desnu ruku u zrak.

Bend je na koncertima svirao pjesme nacionalističko-terorističkog društva 'Ustaša', u kojoj se slavi istrebljenje Židova i Srba u koncentracijskim logorima. U drugim zemljama, poput Nizozemske, Thompson je već dobio zabranu nastupa u prošlosti. U Švicarskoj su njegovi koncerti otkazani zbog 'ugrožavanja javnog reda i mira', kao i u Hamburgu. Sam Perković poriče poveznice s nacizmom i fašizmom te se karakterizira kao domoljub.'

Organizator Jakov Kolak brani poznatog pjevača te tvrdi kako on više ne pjeva o ratu i da je novi album potpuno bezopasan.

'Ovo će biti veliki obiteljski koncert', stoji u članku Berliner Kuriera.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook