Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon Keshine 'Die Young', i pjesma grupe Foster The People zabranjena je za puštanje na radiju!


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Rebecca Black Sjećate li se neslavne pjesme ''Friday''? Pjevačica ''najgore pjesme na svijetu'' posljedice trpi i danas Roxette (Foto: AFP) Pjevačica grupe Roxette sa sobom je odnijela i tajnu koju može otkriti još samo jedna osoba

'Pumped Up Kicks' možda na prvu zvuči kao vesela mladenačka pjesma, no čim se upustite u dublje proučavanje riječi pjesme - shvatite zašto je u SAD-u zabranjena. Barem za sada!

Naime, iz poštovanja prema najbližima žrtava iz osnovne škole Sandy Hook u gradu Newtown u državi Connecticut određene pjesme su zbog sadžaja zabranjene. U jednoj od najvećih tragedija u američkoj povijesti poginulo je 26 osoba, od kojih čak 20 djece. 20-godišnji Adam Lanza naoružan je provalio u osnovnu školu Sandy Hook i tamo ubio šest žena, te 12 djevojčica i osam dječaka u dobi od šest i sedam godina, nakon čega je počinio samoubojstvo.

>> Razgovor policajaca za vrijeme pokolja u školi

Iz tog razloga, glazbeni televizijski i radijski programi diljem SAD-a iznimno su osjetljivi na sadržaj pjesama koje se ovih dana puštaju slušateljima. Tako je došlo i do zabrane Keshine pjesme 'Die Young' ('Umrijeti mlad'), ali i pjesme 'Pumped Up Kicks' grupe Foster the People.

Riječi njihove pjesme objašnjavaju i zašto je došlo do zabrane:

'Pronašao je pušku u tatinom ormaru, s kutijom zabavnih stvarčica / On dolazi po vas, da on dolazi po vas / Sva djeca s napumpanim tenisicama / Bolje vam je da trčite, bolje vam je da trčite / Brže od mog metka...'

>> Obama: Amerika nije učinila dovoljno

I sam pjevač grupe Ben Foster priznao je da tematika pjesme nije nimalo dvosmislena.

'Pjesma 'Pumped Up Kicks' govori o dječaku koji gubi razum i planira osvetu', priznao je pjevač.

Video za pjesmu nalazi se niže, stoga provjerite sami!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook