Neki su nastavili s glumom, a neki se u potpunosti povukli iz javnog života. No, kao bivše dječje zvijezde i dan danas su poznati.


Odrasli su na televizijskim ekranima i filmskim platnima, od malih nogu su se našli u glumačkom svijetu i pod reflektorima, ali prijelaz u svijet odraslih za neke od njih je značio usporenje karijere, a za neke i prekid iste. Tako su oni ostali najpoznatiji kao dječje glumačke zvijezde.

Shirley Temple

Vezani članci PR Brzi i žestoki 9 Slika nije dostupna NEKADA JE BIO OMILJEN, A DANAS... Gdje je najveća dječja zvijezda ovih prostora?

I dan danas njeno ime je poznati sinonim za dječju zvijezdu. Temple je svoju karijeru započela 1931., sa samo tri godine, a od 1935. do 1938. je nosila titulu najunosnije holivudske zvijezde. No, kako je odrastala tako se ta popularnost stišavala, a sa 22 godine povukla se iz glumačkog svijeta. Iako je bilo povrataka na scenu, Temple nikada nije uspjela ostvariti prijašnji uspjeh.

Slavko Štimac

Njegove filmove čitava regija zna, a i dan danas se prikazuju na televizijskim ekranima. Štimčeve najpoznatije uloge su ujedno i njegove prve – 'Vuk samotnjak' i 'Vlak u snijegu'. No, on se i kasnije proslavio ulogama u Kusturicinim filmovima 'Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Podzemlje'. Štimac se i danas bavi glumom, a neko vrijeme je čak živio i u New Yorku.

Gorana Stepanić

Ostvarila je ogroman uspjeh kao djevojčica Melita koja obožava lagati u popularnoj seriji 'Lažeš Melita', a glumila je neko vrijeme i Marinu, Dadinu simpatiju u 'Smogovcima'. No, Stepanić nije uopće nastavila ovim putem. Ona se odlučila za karijeru profesorice, i to one koja danas radi u sklopu Odjela za humanističke znanosti na pulskom sveučilištu.