Neki su nastavili s glumom, a neki se u potpunosti povukli iz javnog života. No, kao bivše dječje zvijezde i dan danas su poznati.


Odrasli su na televizijskim ekranima i filmskim platnima, od malih nogu su se našli u glumačkom svijetu i pod reflektorima, ali prijelaz u svijet odraslih za neke od njih je značio usporenje karijere, a za neke i prekid iste. Tako su oni ostali najpoznatiji kao dječje glumačke zvijezde.

Shirley Temple

Vezani članci Slika nije dostupna Sjećate se male Marine iz ''Smogovaca''? Evo gdje je danas Slika nije dostupna NEKADA JE BIO OMILJEN, A DANAS... Gdje je najveća dječja zvijezda ovih prostora?

I dan danas njeno ime je poznati sinonim za dječju zvijezdu. Temple je svoju karijeru započela 1931., sa samo tri godine, a od 1935. do 1938. je nosila titulu najunosnije holivudske zvijezde. No, kako je odrastala tako se ta popularnost stišavala, a sa 22 godine povukla se iz glumačkog svijeta. Iako je bilo povrataka na scenu, Temple nikada nije uspjela ostvariti prijašnji uspjeh.

Slavko Štimac

Njegove filmove čitava regija zna, a i dan danas se prikazuju na televizijskim ekranima. Štimčeve najpoznatije uloge su ujedno i njegove prve – 'Vuk samotnjak' i 'Vlak u snijegu'. No, on se i kasnije proslavio ulogama u Kusturicinim filmovima 'Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Podzemlje'. Štimac se i danas bavi glumom, a neko vrijeme je čak živio i u New Yorku.

Gorana Stepanić

Ostvarila je ogroman uspjeh kao djevojčica Melita koja obožava lagati u popularnoj seriji 'Lažeš Melita', a glumila je neko vrijeme i Marinu, Dadinu simpatiju u 'Smogovcima'. No, Stepanić nije uopće nastavila ovim putem. Ona se odlučila za karijeru profesorice, i to one koja danas radi u sklopu Odjela za humanističke znanosti na pulskom sveučilištu.