Lijepe i uspješne

Počele su na modnim pistama, a danas mijenjaju poslovni svijet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako više nisu u manekenskim vodama, modna industrija u Hrvatskoj i danas bez njih ne može!

Osim što im je zajedničko to što su bile nekadašnje najpoznatije hrvatske manekenke, danas im je zajedničko to što su jedne od najuspješnijih poduzetnica. Počele su na modnim pistama, a završile kao graditeljice hrvatske modne industrije i modnog poduzetništva.

Pogledaj i ovo In Magazin: Sanja Bjedov i Tamara Roglić - 1 ''smij se i kad ti se plače!'' Nekadašnje vladarice domaćih modnih pista proslavile četvrt stoljeća zajedničkog rada, a otkrile su nam tajnu svog uspjeha!

Suzy Josipović Redžepagić

Bila je jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki, a danas je uspješna poduzetnica. Osnovala je prvu privatnu modnu agenciju te pokrenula prvi Tjedan mode u Hrvatskoj, a sve na temelju vlastitih iskustava. Od nedavno je poznata i po novoj strasti - kuhanju! Njezina kuharica 'Mama zna', koja sadrži 500 slanih recepata, najprodavanija je hrvatska kuharica posljednjih godina. No, Suzy ne planira i više nego zasluženi odmor, nego svoj sljedeći hit, novu kuharicu imena 'Mama zna – 500 slatkih recepata'.

Regina Jeger

Uskoro će biti 52 godine otkako je tadašnja manekenka osnovala Udruženje manekena Hrvatske te u tom trenutku postala i poduzetnicom. Iako je u mirovini i dalje nosi naziv najdugovječnije hrvatske modne agentice, ali i nadimak 'žena zmaj hrvatske mode' koji je zaslužila svojim nepopustljivim gardom kojim je odgojila generacije manekenki. Bila je iznimno stroga, ali i pravedna i kod nje se jednostavno nije bilo pametno izmotavati, a sve to samo zato jer je učila na vlastitim greškama.

Sandra Vranješ

Bivša manekenka, danas uspješno upravlja svojom marketinškom agencijom i uživa u čarima majčinstva. Bila je vrijedna i dobra studentica koja je manekenstvo oduvijek smatrala hobijem i dobrim izvorom zarade, dok svoj posao i ulogu majke doživljava ozbiljno. Ova 44-godišnja modna agentica više nije toliko u očima javnosti, te radije sjedi u prvom redu i ima pogled na modnu pistu, nego hoda njome.

Tihana Harapin Zalepugin

Vlasnica najpoznatije modne agencije u Hrvatskoj – Talia Model, 64-godišnja Tihana Harapin Zalepugin daleko je dogurala u modnoj industriji od svojih manekenskih početaka. Upravo je ona najzaslužnija za zlatno doba hrvatskog izbora za Miss. Njezino 'oštro oko' otkrilo je Anicu Kovač, Lejlu Filipović te Branku Bebić Krstulović, koja je 1996. proglašena jednom od pet najljepših misica na svijetu, a Harapin Zalepugin ni danas ne posustaje!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene