Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)
Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)

Neda Ukraden posljednjih nekoliko godina proživljava pravi pakao zbog majčine bolesti.


Neda Ukraden otvorila je srce i progovorila o bolesti majke. Majka joj boluje od Alzheimerove bolesti. Nedavno joj je otpjevala pjesmu 'Sretan ti rođendan mama' i majka je skupa s njom zapjevala, ali zna li majka tko je Neda, vjerojatno ne zna. ''Znala je riječi pjesme, a mene vjerojatno osjeća, ali nikoga ne prepoznaje'', otkrila je pjevačica.

Majka Anđelija smještena je u specijalnu ustanovu, a Nedi teško pada svaki odlazak k njoj. Ipak, pjevačica se trudi ostati jaka i ne zaplakati. Jedina komunikacija između njih je pjesma. Neda je skupila snage i progovorila o lošijoj strani života.

''Majka me odavno ne prepoznaje. Bila sam prije nekoliko dana kod nje. Dobro se drži u smislu da može hodati i da jede. Ona tamo ima stručnu pomoć i medicinsku njegu koja joj je potrebna jer nije lako brinuti se o njoj'', tužnim glasom govori Neda i nastavlja.

Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)
Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)

''Gura nekako, ima 92 godine i ono što je divno jest da obožava glazbu. Nevjerojatno je kako žena pjeva. Pjevala sam joj moju pesmu iz 1987. godine „Sretan ti rođendan, mama“, i ona je pjevala sa mnom, zna riječi'', otkriva Neda.

Majka osim pjesme zna sve molitve. Kao djevojčica je išla na vjeronauk, a kako se sjeća svega do osme godine života vjerojatno je to razlog što su joj molitve poznate. Često priča o prijateljicama iz djetinjstva.

Neda dugo vremena nije željela prihvatiti činjenicu da joj je majka bolesna.

Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)
Neda Ukraden (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)

''Moja kćerka Jelena i ja tog dana smo se nekoliko puta vraćale kod nje u dom. Danima sam neprestano plakala i krivila sebe, a onda sam shvatila da je tamo ipak najbolje za nju i da ja nisam stručna da se brinem o tako teškom bolesniku. Ona se razboljela prije osam godina, ali to je kod nje brzo napredovalo. Preko noći se žena promijenila. Sreća, kupujemo neke tablete koje su uspjele usporiti razvoj bolesti'', kroz plač kaže Neda.

''Ona je bila vrsna žena, dobra domaćica, nema što nije znala da napraviti, cijeli život smo živjele zajedno. Nedostaje mi to vrijeme. Stalno mislim kako bi ona bila sada ponosna i na mene i na praunuke. Plašim se za nju jer ljudi koji pate od te bolesti s vremenom zaborave i hodati i jesti'', kazala je Neda Ukraden za Kurir.