Legendarna glumica Neda Arnerić teško se ozlijedila prilikom pada sa trećeg kata svog stana u Dubljanskoj ulici.


Poznata jugoslavenska i srpska glumica Neda Arnerić (63) teško je ozlijeđena pri padu s terase svog stana na trećem katu zgrade u Dubljanskoj ulici u Beogradu, javili su u ponedjeljak beogradski elektornički mediji i portali dnevnih listova.

Vezani članci Neda Arnerić (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Odlazak ljubavi života: Voljeli su se desetljećima, ali onda je bolest rekla svoje i uzela joj supruga Neda Arnerić (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Legendarna Neda Arnerić iskreno nam je priznala za čime najviše žali: ''Naprosto Bog nije htio, ili sudbina''

 Neda Arnerić je u nedjelju navečer oko 22,20 sati pala na limeni krov lokala u prizemlju zgrade u kojoj stanuje i s teškim ozljedama prebačena u Urgentni centar.

Glumica, kako navode mediji, ima prijelome vratnog, prsnog i lumbalnog dijela kralježnice i smještena je na odjel intenzivne njege Urgentnog centra.

Više detalja o okolnostima slučaja zasada nije poznato, a pojedini mediji spekuliraju da je poznata glumica, navodno, pokušala samoubojstvo. Neda Arnerić jedna od najpoznatijih jugoslavenskih i srpskih glumica.

Svoj prvi film „San“ scenarista i redatelja Puriše Đorđevića snimila je s trinaest godina i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala je s 15 godina, a od 1969. do 1974. godine živjela je i radila i u inozemstvu i u Jugoslaviji, a u tom je razdoblju snimila 15 filmova. U dosadašnjoj karijeri snimila je više od 110 filmova, uz nekoliko desetaka uloga u televizijskim serijama i kazalištu.

Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, redatelja Aleksandra Đurčinova, 1977. dobila je Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Puli, te nagradu Carica Teodora na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Dobitnica je Zlatne arenu na Filmskom festivalu u Puli (1988.) za ulogu u filmuHaloa - Praznik kurvi“, redatelja Lordana Zafranovića.

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1980. diplomirala je povijest umjetnosti od 1985. do 1999. vodila je vlastitu galeriju „Atrijum“ u Beogradu.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine nagrađena je Plaketom Jugoslavenske kinoteke, a 2010. godine dobila je nagradu za životno djelo Pavle Vujisić. (HINA)