Hladno pivo nastupilo je na prosvjedu za Cjelovitu kurikularnu reformu. U Rijeci je govor održao i Rade Šerbedžija.


Brojni poznati Hrvati sudjelovali su u današnjem prosvjedu kojim su podržali Cjelovitu kurikularnu reformu. Među velikim brojem ljudi našli su se tako i Nataša Janjić, Luka Nižetić, Ana Maras Harmander, Suzy Josipović Redžepagić, Ana Majhenić, Lana Gojak i brojni drugi.

Vezani članci In Magazin: Prava zanimanja poznatih Hrvata Jeste li znali što su naši poznati glazbenici zapravo po zanimanju? Neki bi vam čak mogli tapecirati namještaj ili pak popraviti klimu Slika nije dostupna REVOLUCIJA Sve više poznatih Hrvata diže svoj glas!

Prosvjedovali su iz publike, dok je podršku prosvjedu s pozornice pružila grupa Hladno pivo.Mile Kekin, inače profesor, odsvirao je svoju 'Firmu', a okupljenima poručio zašto su podržali prosvjed.

'Kad su nas zvali da se pojavimo na ovom protestu, da se nastavi reforma u školstvu, da krene konačno, mi smo rekli što ćemo mi kad će ionako biti puno ljudi, no oni su baš navalili. Zašto smo došli? Da buduće generacije budu pametnije od nas, da teže padaju na jeftina obećanja i na velike riječi', objasnio je Kekin.

I prije samog prosvjeda, reformi su podršku dali brojni slavni Hrvati, poput Renea Bitorajca, Nine Violić, Mirene Priselec Remi, Gabi Novak i Matije Dedića. Oni su čak dali dopuštenje da Arsenova pjesma 'Kad bi svi' bude pjesma prosvjeda.

Brojni prosvjednici okupili su se i u Rijeci. Jedan od govornika na prosvjedu bio je i glumac Rade Šerbedžija. Našao se na prosvjedu i Damir Urban, dok je u Splitu među okupljenim prosvjednicima bila i Petra Nižetić. Podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi dali su građani diljem Hrvatske, a samo u Zagrebu okupilo se oko 25 tisuća ljudi.

 

 

#hrvatskamozebolje #hrvatskasevoliznanjem #zajedno #zagreb @lanagiordanogojak @anamajh @nanulananula

A photo posted by Ana Maras Harmander (@anamarasharmander) on