Ostavština Đele Jusića

Najveći hitovi velikana hrvatske glazbe: Prisjetite se kako zvuče "Volim te, budalo mala" ili "Zagrljeni"

Đelo Jusić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL) Đelo Jusić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL) Dalibor Urukalovic/PIXSEL 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đelo Jusić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL) Galerija

Prisjetili smo se najvećih glazbenih hitova velikog skladatelja Đele Jusića.

Hrvatski skladatelj, gitarist, aranžer i dirigent Đelo Jusić preminuo je u 81. godini.

Pogledaj i ovo PR Najljepši glazbeni događaj We Love Sound s prvim danima jeseni u zagrebačkoj Hali

Rodio se 1939. u Dubrovniku, gradu u kojem je odrastao i započeo školovanje, a iz kojeg je crpio i inspiraciju za svoja glazbena djela. Mediteranski glazbeni stil prenio je na hrvatsku zabavnu glazbu te tako stvorio spoj koji je publiku oduševljavao desetljećima. 

Đelo Jusić najpoznatiji je po brojnim velikim domaćim djelima zabavne, ali i ozbiljne, uglavnom orkestralne glazbe. Godine 1961. utemeljio je vokalno-instrumentalni sastav Dubrovačke trubadure. Njegova glazbena djela izvodili su brojni domaći izvođači poput Tereze Kesovije, Olivera Dragojevića, Ibrice Jusića, Frane Lasića i mnogih drugih.

Osim što je snimao za Croatia Records (tada Jugoton), tu su još i mnoge svjetske nakladničke kuće poput Columbia, CBS, Parlophone, Electrola, Supraphone, Ensemble Electonicue. Njegova diskografija broji 80 gramofonskih ploča i 20 CD izdanja na kojima se nalazi više od 1000 skladbi i za koja je dobio desetak zlatnih i platinastih ploča.

Postigao je brojne uspjehe na Splitskom i Zagrebačkom festivalu, sa skladbama "Dalmatinski lero", "Zapjevajmo prijatelji", "Mladosti, moja lijepa radosti", "Volim te, budalo mala", "Zagrljeni", "La musica di notte", "Stare ljubavi", "Sinoć sam htjela" i druge.

Prisjetili smo se nekih od njih. 

"Zagrljeni" 

"La musica di notte"

 "Volim te budalo mala"

 "Dalmatinski lero"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đelo Jusić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL) Celebrity Adio, maestro: Ugledni hrvatski skladatelj Đelo Jusić preminuo u 81. godini

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene