Ima svega...

Najskandalozniji spotovi svijeta - Pornografija, nasilje i vjerske uvrede

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Je li kontroverza uvijek dobra i poželjna?

Kada pogledamo današnje video spotove poznatih zvijezda, ne možemo ne zamijetiti more golotinje i aluzije na seks. Čini se da danas jedino golotinja i seks prodaju sve, no kontroverzni sadržaji prisutni su već desetljećima.

Pogledaj i ovo showbuzz Nije im svejedno Oprez prije svega : Miley Cyrus, Madonna i Pearl Jam otkazali koncerte, upitna i Coachella!

Glazbena televizija MTV postavila je neke standarde kad je u pitanju seksualni i nasilni sadržaj, no neki kontroverzni glazbeni spotovi ipak su postali ono o čemu je javnost najviše pričala.

10 velikih hitova koje je napisao Pharrell

Ovo su neki od najkontroverznijih:

Cher - 'If I Could Turn Back Time' (1989.)

Mrežaste čarape i oskudni kostimić postali su ikonski dio Cherine garderobe. Ovaj video spot bio je zabranjen. Nakon što je smanjen seksualni sadržaj video spota, MTV ga je počeo emitirati iza 21 sat.

Nas & Puff Daddy - 'Hate Me Now' (1999.)

U ovom videu Nas imitra Isusovo raspeće. Iako je Puffy tražio da se ti sporni religiozni kadrovi maknu iz finalne verzije, kriva verzija videa poslana je MTV-u. Nakon što je video emitiran u javnost, bijesni Puff došao je u ured Nasovog menadžera i ljutito razbio bocu šampanjca - koja je umalo završila razbijena o njegovu glavu.

Madonna - 'Justify My Love' (1990.)

'Erotica', 'American Life', 'What It Feels Like for a Girl'... Ovi se videi mogu sakriti pred Madonninim hitom 'Justify My Love', koji slovi za njezin najkontroverzniji video. Video je objavljen na VHS-u te je Madonna postala prva glazbenica koja je video spot objavila na taj način. Nakon što ga je MTV zabranio, Madonna je počela više zarađivati od videokaseta nego od emitiranja na MTV-u. Madonnin komentar na sve to bio je: 'Da, i? Prava sam sretnica.'

N.W.A - 'Straight Outta Compton' (1988.)

Pretjerano nasilje u 'Straight Outta Compton' smatralo se neprimjerenim za emitiranje na MTV-u. Kao i 'Fuck tha Police', i ova pjesma je privukla pozornost FBI-ja i američke tajne službe, koji su osudili tekstove ove skupine.

Incubus - 'Megalomaniac' (2003.)

Video spot je objavljen iste godine kad je započeo i rat u Iraku, a Incubusov hit video uključivao je scene bjeloglavog orla koji jede glave. I da. Započinje scenom Hitlera. MTV je odbio emitirati ovaj spot tijekom dana.

Eminem - 'Stan' (1999.)

Puna verzija popularnog Eminemovog hita traje 8 minuta i obiluje nasiljem, drogama, mržnjom prema ženama te ubojstvima. Nakon toga napravljena je pročišćena verzija za emitiranje na radiju i televiziji.

Public Enemy - 'By the Time I Get to Arizona' (1991.)

Spot prikazuje guvernera koji nije dopustio da država prizna Dan Martina Luthera Kinga Jr. On je ubijen u spotu, a to je navelo MTV da reagira.

Nine Inch Nails - 'Closer' (1994.)

Sadomazo i majmun pribijen na križ - dovoljno kontroverzno?

Marilyn Manson - 'Coma White' (1999.)

'Coma White' snimljen je prije masakra u srednjoj školi Columbine kao i smrti JFK-a, ali je premijerno izveden tek nakon toga. Manson i njegova tadašnja djevojka Rose McGowan odglumili su atentat na predsjednika Kennedyja, a video je izazvao brojne neprijateljske reakcije.

Pearl Jam - 'Jeremy' (1991.)

Videospot za pjesmu 'Jeremy' završava scenom u kojoj se glavni lik ubije, a to se ne slaže s MTV-jevim stavovima o nasilju. Televizijska verzija je zoomirana tako da se pištolj ne vidi.

The Prodigy - 'Smack My Bitch Up' (1997.)

Feminističkim grupama nikako se nije svidio videospot grupe Prodigy. MTV ga je uskoro zabranio, no onda se dogodilo nešto neočekivano. Gledatelji su ih zatrpali zahtjevima da ga vrate pa je MTV uskoro počeo ponovno emitirati spot, ali tek iza ponoći i uz upozorenje za gledatelje o neprimjerenom sadržaju. Ovaj je videospot nazvan najkontroverznijim videospotom u povijesti.

Sister Souljah - 'The Hate That Hate Produced' (1992.)

Sister Souljah objavila je dvije pjesme, a obje su zabranjene na MTV-u.

Björk - 'Pagan Poetry' (2001.)

Videospot za ovu pjesmu započinje mutnom slikom oralnog seksa, a završava haljinom Alexandera McQueena koja prekriva samo polovično prekriva pjevačicu.

Queen - 'I Want To Break Free' (1984.)

Video je zabranjen zbog aludiranja na gay tematiku, kao i zbog paradiranja Freddieja Mercuryja u ženskoj odjeći.

Robbie Williams - 'Rock DJ' (2000.)

Robbie Williams morao je biti jako čudnog raspoloženja kad je odlučio oguliti vlastitu kožu na kraju videa za pjesmu 'Rock DJ'. Nitko to nije želio vidjeti, no tu scenu MTV i dalje smatra jednom od najboljih što se tiče najboljih specijalnih efekata.

Michael Jackson - 'Black or White' (1991.)

Jackson je odrezao posljednje četiri minute svog 11-minutnog videospota za pjesmu 'Black or White' kada su uslijedili brojni bijesni pozivi nakon premijere spota na MTV-u, BET- u i Fox-u. U stilu crne pantere radi seksualne geste i razbija prozore na parkiranom automobilu.

Bloodhound Gang - 'The Bad Touch' (1999.)

Prvo su bili optuženi za homofobiju, a onda je scena koju su optuživali da je gay izbacili iz spota.

FIl Tilen - 'Žigolo'(2014.) Hip hop glazbenik FIl Tilen svojim je novim spotom za pjesmu 'Žigolo' izazvao veliku pažnju javnosti. Malo je reći da je spot eksplicitan. Glavnu ulogu tumači bivša manekenka Rea Matas, koja utjelovljuje ženskog žigola, to jest, reperov alter ego.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene