Martina Sagnera pamtit ćemo po ulozi Dudeka iz "Gruntovčana" i njegovim legendarnim izjavama.

Galerija


Život legendardnog hrvatskog glumca Martina Sagnera zauvijek je bio obilježen likom Andrije "Draša" Katalenića - Dudeka iz dramske serije "Gruntovčani", uz koju su odrastale generacije naraštaja pred malim ekranima.

Simpatični Dudek osvojio je srca gledatelja svojom naivnošću i dobrotom, a njegove legendarne izjave i dandanas se pamte, mnogi ih koriste, a nekih od njih i sami smo se prisjetili.

Jedna od najčešćih bila je zasigurno ona koju je obvezno pratio i Dudekov zabrinuti pogled "Isusek, Isusek, kaj mi bu ve Regica rekla", ili ona koja je dovoljno govorila o njegovoj skromnosti kao vrlini "Meni je milejše pod svojom hruškom gladen biti neg se bogatstvo sveta imeti" ili pak "Isusek, Isusek, mi je Pikača pobegla". 

Martin Sagner preminuo je u 88. godini života u Zagrebu, nakon što je već neko vrijeme imao problema sa srcem. Iza njega je ostala ožalošćena obitelj, žena i dvojica sinova te brojni ožalošćeni obožavatelji, prijatelji i kolege.

Iako je ostvario mnoge uloge u karijeri, gledateljima se urezao u pamćenje kao dobri Dudek kojeg svi iskorištavaju. Tijekom glumačke karijere skupio je više desetaka uloga u filmovima u serijama, a posuđivao je i glas u animiranim filmovima. "Gruntovčani" su se snimali 70-ih godina, a danas imaju legendarni status.

Rođeni Podravec, Sagner je cijelog života rado posjećivao svoj rodni kraj. Ne čudi stoga što je najvjernije obožavatelje imao baš među Podravcima koje su njegove zgode i nezgode nasmijavale desetljećima. Uloga simpatičnog Dudeka upisala ga je u povijest, a sa Smiljkom Bencet, koja je utjelovila Regicu, imao je neponovljivu kemiju.

Zanimljivo je da je 90-ih Sagner u čak dva mandata bio zastupnik u Saboru, no nakon tog izleta u politiku ipak je zaključio da je njegova prva ljubav gluma.

Preminuo Martin Sagner, legendarni Dudek iz svima omiljenih Gruntovčana

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju