Upisan u povijest

Prisjetili smo se legendarnih izjava po kojima ćemo uvijek pamtiti Dudekove zgode i nezgode

Martin Sagner (Foto: PR) Martin Sagner (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Martin Sagner (Foto: PR) +0 Martin Sagner i Smiljka Bencet (Foto: PR) Galerija

Martina Sagnera pamtit ćemo po ulozi Dudeka iz "Gruntovčana" i njegovim legendarnim izjavama.

Život legendardnog hrvatskog glumca Martina Sagnera zauvijek je bio obilježen likom Andrije "Draša" Katalenića - Dudeka iz dramske serije "Gruntovčani", uz koju su odrastale generacije naraštaja pred malim ekranima.

Simpatični Dudek osvojio je srca gledatelja svojom naivnošću i dobrotom, a njegove legendarne izjave i dandanas se pamte, mnogi ih koriste, a nekih od njih i sami smo se prisjetili.

Jedna od najčešćih bila je zasigurno ona koju je obvezno pratio i Dudekov zabrinuti pogled "Isusek, Isusek, kaj mi bu ve Regica rekla", ili ona koja je dovoljno govorila o njegovoj skromnosti kao vrlini "Meni je milejše pod svojom hruškom gladen biti neg se bogatstvo sveta imeti" ili pak "Isusek, Isusek, mi je Pikača pobegla". 

Martin Sagner preminuo je u 88. godini života u Zagrebu, nakon što je već neko vrijeme imao problema sa srcem. Iza njega je ostala ožalošćena obitelj, žena i dvojica sinova te brojni ožalošćeni obožavatelji, prijatelji i kolege.

Iako je ostvario mnoge uloge u karijeri, gledateljima se urezao u pamćenje kao dobri Dudek kojeg svi iskorištavaju. Tijekom glumačke karijere skupio je više desetaka uloga u filmovima u serijama, a posuđivao je i glas u animiranim filmovima. "Gruntovčani" su se snimali 70-ih godina, a danas imaju legendarni status.

Rođeni Podravec, Sagner je cijelog života rado posjećivao svoj rodni kraj. Ne čudi stoga što je najvjernije obožavatelje imao baš među Podravcima koje su njegove zgode i nezgode nasmijavale desetljećima. Uloga simpatičnog Dudeka upisala ga je u povijest, a sa Smiljkom Bencet, koja je utjelovila Regicu, imao je neponovljivu kemiju.

Zanimljivo je da je 90-ih Sagner u čak dva mandata bio zastupnik u Saboru, no nakon tog izleta u politiku ipak je zaključio da je njegova prva ljubav gluma.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene