Ugledni redatelj Gaspar Noe filmom LOVE ruši sve tabue!


Nakon premijerne ponoćne projekcije u Palaisu, film LOVE dobio je gromoglasni aplauz svoje prve publike kojoj sav taj seks i eksplicitnost očigledno nisu zasmetali, a i prvi kritičari koji su ga uspjeli vidjeti oduševljeno su pozdravili hrabrost redatelja i pogotovo glumaca u prenošenju emocija kojima smo svi mi izloženi na veliko platno. Važno je i istaknuti da je film djelomično autobiografski što ga čini najosobnijim Noeovim redateljskim uratkom u njegovoj karijeri do sada.

Grand Prix žirija dobio je film 'Zvizdan' Dalibora Matanića

Vezani članci Slika nije dostupna Seks trikovi sa snimanja: Tajne su vani Slika nije dostupna Golotinja i vulgarnosti u spotovima: Gdje je granica dobrog ukusa?

Riječ je o najnovijem filmu cijenjenog redatelja Gaspara Noea („Nepovratno“, „Ulaz u prazninu“) – uzbuđujućoj seksualnoj melodrami o jednom mladiću, jednoj djevojci - i još jednoj djevojci.

Radnja filma

Rano je jutro, 1. siječnja. Zvoni telefon. Murphy se budi kraj svoje mlade supruge i njihovog dvogodišnjeg djeteta. Preslušava poruku koju mu je ostavila majka od Electre: silno je zabrinuta i želi znati je li se Murphy čuo s njezinom kćerkom. Electre, naime, nema već neko vrijeme. Majka se boji da joj se nije nešto dogodilo. Tijekom dugačkog, kišnog dana koji slijedi, Murphy će se naći potpuno sam u svojem stanu i prisjetiti se najveće ljubavne afere koju je ikada doživio u svom životu; prisjetit će se dvije godine koje je proveo s Electrom, a koje su bile ispunjene vatrenom požudom prepunom obećanja, ekscesa i pogrešaka...

Slavne glumice u Cannesu nose kombinacije koje otkrivaju njihove duge noge

Ovako glasi sinopsis najkontroverznijeg uratka i svakako filma o kojem se najviše pričalo na netom završenom filmskom festivalu u Cannesu koji je prošloga četvrtka premijerno prikazan izvan službene konkurencije.

Zbog do sada najeksplicitnijih scena seksa ikada prikazanih na filmu redatelj Noe nanovo ruši tabue i pomiče granice kao što je to učinio prije više od jednog desetljeća filmom „Nepovratno“ pa nije niti čudo da je upravo film LOVE ove godine u Cannesu privukao najviše pozornosti i podigao najveću prašinu. Nije naodmet napomenuti da je film snimljen u 3D tehnologiji.

Kontroverzni film LOVE u kinima će u distribuciji Continental filma imati prilike vidjeti i domaća publika ovog ljeta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook