Žestoka konkurencija!

Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile ulazak u veliko finale!

Nevena Božović (Foto: Screenshot Youtube) Nevena Božović (Foto: Screenshot Youtube) Screenshot Youtube 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Nevena Božović (Foto: Screenshot Youtube) Nevena Božović (Foto: Instagram) Zala Kralj i Gašper Šantl (Foto: Screenshot Youtube) Zala Kralj i Gašper Šantl (Foto: Instagram) Lake Malawi (Foto: Screenshot Youtbe) Tamta (Foto: Screenshot Youtube) Eliot (Foto: Screenshot Youtube) Oto Nemsadze (Foto: Screenshot Youtube) Kate Miller-Heidke (Foto: Screenshot Youtube) Hatari (Foto: Screenshot Youtube) +8 Dana International (Foto: Screenshot Youtube) Galerija

Eurosong 2019. počeo je svečanim otvorenjem prve polufinalne večeri, tijekom koje je svoje pjesme izvelo 17 kandidata.

Trenutak koji su mnogi čekali više od godinu dana – početak Eurosonga 2019. godine. Megapopularno natjecanje za najbolju, najvrckaviju i najupečatljiviju europsku pjesmu godine u Tel Avivu u Izraelu. 

Pogledaj i ovo Hrvatska na Eurosongu Koja vam je omiljena? Prisjetili smo se 10 naših najbolje plasiranih pjesama na Eurosongu, "Mama ŠČ!" nije jedna od njih!

Prva polufinalna večer započela je nastupom prošlogodišnje pobjednice Nette Barzilai, koja je pred punom dvoranom u Tel Avivu otpjevala svoju pobjedničku pjesmu "Toy". 

Nakon njezina nastupa počeli su atraktivni nastupi 17-ero izvođača koji su pokušali izboriti svoje mjesto u finalnoj večeri Eurosonga, koja će biti održana u subotu 18. svibnja. U velikom finalu ove ćemo godine, između ostalih, gledati predstavnike Grčke, Bjelorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije! 

Predstavnica susjedne nam Srbije Nevena Božović oduševila je publiku u dvorani u Tel Avivu kao i gledatelje pred malim ekranima, dok su Zala i Gašper pokazali kako pravilo "manje je više" doista vrijedi.

 

Prva natjecateljica koja je stupila na pozornicu i probila led jest ciparska predstavnica Tamta, koja je otpjevala pjesmu "Replay" i seksi nastupom zapalila atmosferu u dvorani. 

Nakon Tamte nastupili su predstavnici susjedne nam Crne Gore, grupa D Mol koja je na engleskom jeziku izvela pjesmu "Heaven".

Finsku je predstavio njihov popularni izvođač Darude u pratnji Sebastiana Rejmana s pjesmom "Look Away"

Predstavnici Poljske, ženska grupa Tulia predstavila se tradicionalnim načinom pjevanja i pjesmom "Fire of Love".

Nakon njih na pozornicu su se popeli predstavnici Slovenije, Zala Kralj i Gašper Šantl, koji su oduševili nježnom izvedbom pjesme "Sebi".

U prijenosu uživo šesti su nastupili predstavnici Češke Lake Malawi sa skladbom "Friend of a Friend".  

Mjesto u finalnoj večeri za Mađarsku pokušao je izboriti Joci Pápai s pjesmom "Az én apám".

Najmlađa predstavnica ovogodišnjeg Eurosonga sa samo 16 godina dolazi iz Bjelorusije. Njezino je ime Zena, a izvela je skladbu "Like It".

Susjednu Srbiju predstavila je Nataša Božović, koja je oduševila sjajnom izvedbom svoje autorske pjesme "Kruna".

Jedanesti po redu večeras je nastupio Belgijanac Eliot s pjesmom "Wake Up".

Gruzija je na Eurosong ove godine poslala žestokog Ota Nemsadzea i njegovu pjesmu "Keep on Going"

Publiku je u trans iznimnim vokalnim mogućnostima dovela predstavnica Australije Kate Miller-Heidke sa svojom pjesmom "Zero Gravity", koja je tom prilikom čak i poletjela u dvorani. 

Više nego žestoka bila je grupa Hatari iz Islanda, koja se predstavila pjesmom "Hatrið mun sigra".

Estoniju je predstavio Victor Crone, koji je otpjevao pjesmu "Storm" i donio oluju na pozornicu u Tel Avivu. 

Zanimljiv i poseban nastup izveo je Portugalac Conan Osíris otpjevavši pjesmu "Telemóveis"

Iz Grčke je ove godine stigla Katerine Duska, koja se predstavila skladbom "Better Love"

Posljednji je nastupio predstavnik San Marina Serhat s pjesmom "Say Na Na Na"

 

Nakon nastupa svih izvođača, na pozornicu u Tel Avivu stupila je legendarna, danas 50-godišnja Dana International, pobjednica Eurosonga iz 1998. godine i prva transrodna osoba koja je pobjedila na natjecanju za najbolju pjesmu Europe. Dana je otpjevala pjesmu Brune Marsa "Just the Way You Are".

Hrvatski natjecatelj Roko Blažević nastupit će tek u četvrtak, tijekom druge polufinalne večeri, kada ćemo doznati i hoće li proći u finale. Trenutačno mu kladionice ne predviđaju pobjedu ni plasman u prva tri mjesta. Favoriti su Nizozemska, Švedska i Francuska. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslušajte što vam je sinoć poručio ovogodišnji hrvatski predstavnik @rokoblazevic_official s Orange carpeta. 🙂 #orangecarpet #esc2019 #eurovision #eurovision2019 #esc #telaviv #israel #rokoblazevic #thedream #croatia🇭🇷 #hrvatska #daretodream

Objavu dijeli Eurosong.hr (@eurosong.hr)

Svake godine Eurosong okuplja tisuće zaljubljenika u ovu manifestaciju koja već generacijama oblikuje glazbeni ukus Europe. Od nekoć popularnih talijanskih pjesmica, do vladavine Irske koja je bila i ostala jedina zemlja s tri uzastopne pobjede, pa sve do pobjede grupe Riva prije točno trideset godina. 

Šarenilo, šljokice i veselje glavne su karakteristike ovog showa, kojem u posljednjih nekoliko godina ipak malo opada popularnost, i to zbog neobično dalekih zemalja koje sudjeluju u izboru za najbolju europsku pjesmu! Tako se natječu Australija, ali i sami Izrael, no neovisno o kritikama, Eurosong je uvijek dobar povod za zabavu i bodrenje naših kandidata. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) Vjenčanje Maje Šuput (Foto: Instagram) +2 Vjenčanje Maje Šuput (Foto: Instagram) Celebrity Još jedna proslava Maje Šuput i Nenada Tatarinova: ''Mužiću, čini se da ćemo još jednu tortu morati rezati!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene