Popularna serija Igra prijestolja koja je zaludila svijet bila je nominirana u čak 24 kategorije, a osvojili su nagrade u njih čak 12 te su zaslužili i laskavu titulu najbolje serije.


Emmy nagrade su američke nagrade za televizijske produkcije, a ove se godine održala u Los Angelesu. Blještava dodjela Emmyja, televizijskih ekvivalenata Oscarima, održava se već 68. godinu, a ovog su puta (opet) u centru pažnje bili HBO i tvorci mega popularne serije 'Igra prijestolja'. Kao i prošle godine i ove su kući otišli s titulom nabolje serije.

Popularna serija koja je zaludila svijet bila je nominirana u čak 24 kategorije, a osvojili su nagrade u njih čak 12 te su zaslužili i laskavu titulu najbolje serije. Epizoda The Battle of Bastards osvojila je nagrade za najbolji scenarij i režiju.

Serija koja je bila favorit od početka sada ima ukupno 38 Emmyja i time je za jednu nagradu prestigla seriju Fraiser koja je do sada držala rekord sa osvojenih 27 nagrada.

U kategoriji komedije pobijedila je Veep, a posebno se istakla i serija The People v OJ Simpson čiji su glumci Sarah Paulson i Courtney B. Vance također pokupili nagrade.

Rami Malek osvojio je nagradu za najboljeg dramskog glumca za ulogu Elliota Aldersona (serija Mr Robot) dok je Tatiana Maslany nagradu za najbolju glumicu dobila zbog uloge u seriji Orphan Black.
Jeffrey Tambor (Transparent) i Julia Louis-Dreyfus (Veep) proglašeni su najboljim glumcima u komediji.

Dodjelu nagrada vodio je nezamjenjivi Jimmy Kimmel koji je oduševio publiku.

Listu svih dobitnika možete pogledati OVDJE.