Bob Dylan odlučio je pokrenuti liniju viskija s poznatim proizvođačem bourbona "Angels’s Envy" i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

Galerija


Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dylan krajem svibnja s partnerima pokreće vlastitu liniju viskija koju će nazvati "Heaven's Door", a sastojat će se od tri vrste – straight rye, straight bourbon i double-barreled, pišu američki mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna DVA TJEDNA BIO "BEZ TEKSTA" Bob Dylan: Naravno da ću primiti Nobelovu nagradu! Slika nije dostupna UPITAN DOLAZAK Hoće li se Bob Dylan pojaviti na dodjeli Nobelove nagrade

Liniju je Dylan odlučio pokrenuti s poznatim proizvođačem bourbona "Angels’s Envy" i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

"Obojica smo željeli stvoriti kolekciju američkih viskija od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču. Desetljećima putujem i probao sam neke od najboljih viskija na svijetu, a ovaj naš je izniman", kazao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. svibnja naći će se na policama specijaliziranih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna – čine je vrane i kočije.

Bushala je, među ostalim, za New York Times rekao da je Dylan utjelovljenje značajki ključnih za promociju dobroga viskija: "Vjerodostojan je, 100 posto američki i radi što želi i onako kako želi."

Standardna linija "Heaven’s Doora" prodavat će se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna edicija Bootleg Series koja dogodine "puni" 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom viskiju) stajat će 300 dolara.

(Hina)