Čestitamo!

Festival Mediteranskog teatra: Momčilu Otaševiću pripala nagrada za najbolje glumačko ostvarenje

Momčilo Otašević (Foto: PR) Momčilo Otašević (Foto: PR) PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Momčilo Otašević (Foto: PR) Momčilo Otašević (Foto: IN Magazin) Momčilo Otašević (FOTO: Mario Poje) Jelena Perčin, Momčilo Otašević (Foto: Facebook) Momčilo Otašević (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) +0 Na granici (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Momčilo Otašević nagrađen je od strane struke na ovogodišnjem Festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije.

Žiri Trinaestog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2018. u Tivtu, u sastavu redatelj i predsjednik žirija Ivica Kunčević, glumica Dubravka Drakić i dramaturg Stevan Koprivica, nakon devet odgledanih predstava u službenoj selekciji, donio je odluku o dodjeli nagrada.

Pogledaj i ovo Momčilo Otašević (FOTO: Dnevnik.hr) Što je muška uloga? Momčilo otkrio detalje iz braka s Jelenom: ''Ne smijem prići kuhinji...''

Jedna od najvažnijih nagrada, ona za najbolje glumačko ostvarenje pripala je popularnom glumcu Momčilu Otaševiću. Žiri je tu odluku donio jednoglasno i to za ulogu Iva Ledinića u kazališnoj predstavi "Ekvinocijo" u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

"Momčilo Otašević pokazao je na osnovu klasičnog teksta Iva Vojinovića u predstavi visokih rediteljskih standarda reditelja Ivice Kunčevića svo umijeće glumačkog zanata, nadgrađujući povjereni mu lik nekom vrstom posebne emocionalnosti, sve rjeđe u savremenom pozorištu. Njegov Ivo je lik s kojim suosjećamo, kojem u svakom trenutku vjerujemo, a da pri tom Otašević vješto izbjegava zamke patetičnog izraza. On je spontan, „ sličan nama” kako bi rekao Aristotel, uvjerljiv i siguran, glumac koji su svakom trenutku zna što hoće i što je najvažnije, zna kako to da ostvari", stoji u obrazloženju žirija.

Festival Mediteranskog teatra Purgatorije odvija se u organizaciji Centra za kulturu Tivat, a njegov kulturni značaj doprinosi cijeloj regiji.  

Podsjetimo, gledatelji malih ekrana Momčila će uskoro moći pratiti i u ulozi Kreše Butigana u novoj dramskoj seriji Nove TV "Na granici"

Na granici (Foto: Dnevnik.hr) Na granici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene