Momčilo Otašević nagrađen je od strane struke na ovogodišnjem Festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije.

Galerija


Žiri Trinaestog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2018. u Tivtu, u sastavu redatelj i predsjednik žirija Ivica Kunčević, glumica Dubravka Drakić i dramaturg Stevan Koprivica, nakon devet odgledanih predstava u službenoj selekciji, donio je odluku o dodjeli nagrada.

Vezani članci Marko Braić (Foto: Instagram) Plavooki zavodnik otkrio pikanterije iz ljubavnog života: ''Nekad je to bilo mljac, ali sad je to bljak'' Jelena Perčin Otašević (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Jelena Perčin nakon rođenja druge kćeri izgleda još ljepše, a prošetala je i modnom pistom

Jedna od najvažnijih nagrada, ona za najbolje glumačko ostvarenje pripala je popularnom glumcu Momčilu Otaševiću. Žiri je tu odluku donio jednoglasno i to za ulogu Iva Ledinića u kazališnoj predstavi "Ekvinocijo" u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

"Momčilo Otašević pokazao je na osnovu klasičnog teksta Iva Vojinovića u predstavi visokih rediteljskih standarda reditelja Ivice Kunčevića svo umijeće glumačkog zanata, nadgrađujući povjereni mu lik nekom vrstom posebne emocionalnosti, sve rjeđe u savremenom pozorištu. Njegov Ivo je lik s kojim suosjećamo, kojem u svakom trenutku vjerujemo, a da pri tom Otašević vješto izbjegava zamke patetičnog izraza. On je spontan, „ sličan nama” kako bi rekao Aristotel, uvjerljiv i siguran, glumac koji su svakom trenutku zna što hoće i što je najvažnije, zna kako to da ostvari", stoji u obrazloženju žirija.

Festival Mediteranskog teatra Purgatorije odvija se u organizaciji Centra za kulturu Tivat, a njegov kulturni značaj doprinosi cijeloj regiji.  

Podsjetimo, gledatelji malih ekrana Momčila će uskoro moći pratiti i u ulozi Kreše Butigana u novoj dramskoj seriji Nove TV "Na granici"

Momčilo Otašević (Foto: PR)
Na granici (Foto: Dnevnik.hr)