Bojkot

Veliki showbizz događaji nikada ne prolaze bez skandala pa neće ni ovaj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Do dodjele najpoznatijeg filmskog kipića ostalo je mjesec dana - no pitanje je koje će zvijezde ove godine uopće prošetati Oskarovskim crvenim tepihom.

Naime, i drugu godinu zaredom među nominiranima nema tamnoputih glumaca ili redatelja - i zato će glumci poput Vila Smita i njegove uspruge ove godine bojkotirati svečanu dodjelu Oskara. Nominacije za zlatne kipiće podigle su zvjezdanu prašinu.
Redatelj Lee i glumica Jada Pinkett Smith bojkotirat će dodjelu Oscara jer među nominiranima nema ni jednog afroameričkog glumca.

Pogledaj i ovo showbuzz Prestižna filmska nagrada OSCAR 2016. Film Spotlight, Leonardo DiCaprio, Brie Larson i redatelj Iñárritu najveći su pobjednici večeri!

'Je li vrijeme da tamnoputi ljudi prepoznaju koliko snage i utjecaja su nagomilali - da više ne moramo tražiti da nas se poziva igdje?'

Na dodjelu zato neće ni njezin suprug Will Smith.
Kritike na račun Holivuda stižu i od Georgea Clooneya. Popularni glumac nezadovoljan je rasnom diskriminacijom prema afro, ali i latinoamerikancima.

Filmski kritičar Dean Sinovčić kaže- rasne razlike postoje - u nominacijama, ali i plaćama te ulogama. Jer u holivudu - sve diktira novac.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene