Saznajte zašto odmah

Ove žene su san svakog muškarca - ali ne samo zbog izgleda!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neke od slavnih glumačkih imena imaju impresivno obrazovanje, a neke su članovi Mense.

Za mnogim hollywoodskim damama uzdišu muškarci diljem svijeta i to uglavnom zbog njihovog zanosnog izgleda. No, upravo te zanosne dame ponose se i nečim važnijim od samog izgleda – inteligencijom. Neke od slavnih glumačkih imena imaju impresivno obrazovanje, a neke su članovi Mense.

Pogledaj i ovo Hailey Bieber (Foto: Profimedia) Što vi mislite? Često je na meti kritika zbog prirodne ljepote u koju mnogi sumnjaju, dok je suprug diže u nebesa

Natalie Portman u svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnice do balerine. Ne samo da je ekstremno talentirana za glumu nego je završila i osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natalie tečno govori hebrejski i engleski, a razumije francuski, njemački, japanski i španjolski. Pohađala je ček i sate u Jeruzalemu.

Obitelj kojoj mnogi zavide – ne zna se tko je od njih ljepši!

Legendarna Sharon Stone poznata je po ulogama sposobne žene zanosnog izgleda, ali ona je dokazala da je puno više od toga. Poznata glumica primljena je na The University of Edinburgh kada je imala petnaest godina, a njezin koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je, također, član Mense. Ona je dokaz da žena može biti i lijepa i pametna, usprkos društvenim predrasudama.

Zanosnu pjevačicu Shakiru mnogi su zavoljeli zahvaljujući interesantnoj boji glasa i zanimljivom porijeklu, zapravo je i natprosječno inteligentna. Njen koeficijent inteligencije iznosi 140. 

Slavna manekenka Cindy Crawford jedna je od najljepših žena na svijetu, ali tu njezina priča ne staje. Osim visoke doze glamura, ona se ponosi i visokom inteligencijom. U srednjoj školi imala je maksimalan prosjek ocjena i primljena je na Northwestern University. Studirala je kemijski inženjering, ali je studij prekinula zbog karijere manekenke.

Oskarovka Nicole Kidman odustala je kao 16-godišnjakinja od škole da bi se okrenula glumačkoj karijeri. Australska ljepotica ima koeficijent inteligencije 140 te se pridružuje popisu žena koje osvajaju ljepotom i inteligencijom. 

Lisa Kudrow jedan je od omiljenih likova iz serije 'Prijatelji'. Čuvena glumica diplomirala je biologiju na Vassar Colleg. Liza je čak radila sa svojim ocem, koji je poznati specijalista za glavobolje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene