Mladen Burnać u povijest ulazi kao prvi hrvatski pjevač koji je snimio duet s kineskim pjevačem.

Galerija


Na put daleke Kine uskoro kreće naš pjevač Mladen Burnać, koji je ostvario neobičnu međunarodnu suradnju s glazbenom zvijezdom Dalekog Istoka.

Vezani članci Slika nije dostupna Kina odaslala Hrvatskoj važnu poruku - Jasno su dali do znanja i što žele u našoj zemlji Slika nije dostupna HRVATSKA SE OKREĆE PREMA KINI Domaće tvrtke o Kinezima imaju samo riječi hvale

Naime, Mladen je snimio obradu svoje pjesme “Džaba, džaba“ u duetu s kineskim reperom Rockom. Prva verzije pjesme objavljena je prije nekoliko godina sa zagrebačkim hard core punk bendom Shin i to, a nastala je kao parodija na narodnjake.

U svakom slučaju, kineskom se reperu Rocku, koji je s Mladenom u istoj izdavačkoj kući, ta tekstualna poštapalica "džaba - džaba" toliko dopala, da je pao dogovor o snimanju dueta.

Mladen Burnać i Rock (Foto: PR)
Mladen Burnać (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

"Svugdje sam već bio po svijetu i nastupao, ali u Kini nisam nikada bio. Totalna mi je nepoznanica po pitanju glazbe, zato i ne očekujem ništa specijalno po pitanju uspjeha pjesme na tom tržištu. Imaju oni tamo na milione pjevača, ali ipak, hrvatski jezik njima je totalna egzotika, te je zasigurno da ćemo i kod njih izazvati interes ovim duetom. Ako se pjesma tamo "zavrti" čak i malo, u našim okvirima to bi bio veliki uspjeh.

Moram napomenuti i to, da bez obzira što se ovakva zezalica uopće ne uklapa u moj kantautorski rad zadnjih godina, otvorenog sam uma oduvijek, te ne robujem nikakvim glazbenim stilovima. Dapače, ovo mi je bila baš odlična i originalna ideja. Svakako, svidjela mi se i pomisao da sam, koliko je mojim suradnicima poznato, jedini od etabliranih hrvatski pjevača, koji je snimio duet sa nekim kinezom - jako mi je to simpatično. U svakom slučaju, krajem rujna očekujte spot", izjavio je Mladen. 

Ovim neobičnim duetom, zapravo je ostvarena prva hrvatsko-kineska glazbena suradnja.