Mladen Burnać u povijest ulazi kao prvi hrvatski pjevač koji je snimio duet s kineskim pjevačem.

Galerija


Na put daleke Kine uskoro kreće naš pjevač Mladen Burnać, koji je ostvario neobičnu međunarodnu suradnju s glazbenom zvijezdom Dalekog Istoka.

Vezani članci Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 1 Čekaju se informacije iz lokalnih stožera - jučer najveći broj preminulih, objavljene kazne za prekršitelje mjera Koronavirus, Wuhan Gdje je nastao virus koji nam je promijenio život? Godinu dana kasnije Kina tvrdi da Wuhan nije bio izvor zaraze

Naime, Mladen je snimio obradu svoje pjesme “Džaba, džaba“ u duetu s kineskim reperom Rockom. Prva verzije pjesme objavljena je prije nekoliko godina sa zagrebačkim hard core punk bendom Shin i to, a nastala je kao parodija na narodnjake.

U svakom slučaju, kineskom se reperu Rocku, koji je s Mladenom u istoj izdavačkoj kući, ta tekstualna poštapalica "džaba - džaba" toliko dopala, da je pao dogovor o snimanju dueta.

Mladen Burnać i Rock (Foto: PR)
Mladen Burnać (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

"Svugdje sam već bio po svijetu i nastupao, ali u Kini nisam nikada bio. Totalna mi je nepoznanica po pitanju glazbe, zato i ne očekujem ništa specijalno po pitanju uspjeha pjesme na tom tržištu. Imaju oni tamo na milione pjevača, ali ipak, hrvatski jezik njima je totalna egzotika, te je zasigurno da ćemo i kod njih izazvati interes ovim duetom. Ako se pjesma tamo "zavrti" čak i malo, u našim okvirima to bi bio veliki uspjeh.

Moram napomenuti i to, da bez obzira što se ovakva zezalica uopće ne uklapa u moj kantautorski rad zadnjih godina, otvorenog sam uma oduvijek, te ne robujem nikakvim glazbenim stilovima. Dapače, ovo mi je bila baš odlična i originalna ideja. Svakako, svidjela mi se i pomisao da sam, koliko je mojim suradnicima poznato, jedini od etabliranih hrvatski pjevača, koji je snimio duet sa nekim kinezom - jako mi je to simpatično. U svakom slučaju, krajem rujna očekujte spot", izjavio je Mladen. 

Ovim neobičnim duetom, zapravo je ostvarena prva hrvatsko-kineska glazbena suradnja.