Oliver Dragojević rođen je u Splitu, 7. prosinca 1947. godine, a podrijetlom je bio iz Vele Luke.

Galerija


Legendarni glazbenik Oliver Dragojević preminuo je 29. srpnja u 71. godini života nakon bitke s rakom pluća.

Vezani članci Nina Badrić i Petar Grašo Oliveru u čast zapjevale naše najveće zvijezde, a obožavatelji stigli čak iz Švedske: "On je bio čovjek iz naroda" Oliver Dragojević (Foto: IN Magazin) Nema čovjeka koji ga nije volio: Olivere, zauvik si tu u našim mislima i grudima!

Oliver Dragojević rođen je u Splitu, 7. prosinca 1947. godine, a podrijetlom je bio iz Vele Luke, gdje je i proveo djetinjstvo. 1973. godine u Dubrovniku je upoznao crnokosu medicinsku sestru Vesnu Dragojević, s kojom se vjenčao svega godinu dana kasnije.

Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Oliver i Vesna Dragojević (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL) Foto: Miranda Cikoti?/PIXSELL

Kako je sam priznao, za njega je to bila ljubav na prvi pogled, a par je u 44 godine sretnog braka dobio i tri sina - Dina te blizance Davora i Damira.

Tužna vijest o Oliverovoj smrti regiju je dočekala prošle nedjelje u ranim jutarnjim satima, a od uzora, kolege i prijatelja oprostile su se i brojne domaće zvijezde preko društvenih mreža.

Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Oliver Dragojević (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vijest o njegovu preranom odlasku objavili su i brojni regionalni mediji, ali i strani poput britanskog The Daily Maila.

Od svog omiljenog glazbenika sinoć su se vrlo emotivno oprostili i njegovi Splićani te Zadrani, a Petar Grašo i klape u njegovu su čast sinoć otpjevali "Cesaricu" u Dubrovniku.

Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Foto: Sanjin Struki?/PIXSELL

Mještani Vele Luke zapalili su velik broj svijeća ispred Oliverove kuće, a donijeli su i cvijeće kako bi mu odali počast, a sam glazbenik često je isticao kako najviše vremena voli provoditi upravo tamo u krugu obitelji i prijatelja. Za naš IN Magazin u intervjuu iz 2016. godine priznao je kako ga tamošnji mještani nikada nisu tretirali kao popularnog pjevača.

Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Oliver Dragojević kuća (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Foto: Sanjin Struki?/PIXSELL

"Svašta mi govore, nemaš pojma o pjevanju, nemaš pojma o ribolovu, najgori si i najnormalnije stvari koje su, ako si javna osoba i ponese te onda ti zasmeta, a meni to ništa ne smeta jer sam isti kao i oni", rekao je tada Oliver i potvrdio svoju skromnost koju njegovi kolege uvijek ističu.