Miss u Indoneziji

Miss Lana: 'Ove godine će žiri biti na sto muka!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Miss Hrvatske Lana Gržetić trenutačno se nalazi u Indoneziji gdje uživa s ostalim Missicama te se priprema za uzbor Miss svijeta. Povodom toga u intervjuu za DNEVNIK.hr otkrila je brojne zanimljivosti.

Lana Gržetić je Miss Hrvatske - dolazi iz Rijeke, ima 18 godina i maturantica je škole za primijenjenu umjetnost. Lijepa Lana pleše klasični balet, bavi se jahanjem, obožava svoju obitelj i svoj rodni grad, a kada su životni planovi u pitanju, bez mnogo razmišljanja, na prvo mjesto stavlja – obrazovanje! Trenutačno se nalazi u Indoneziji gdje uživa sa 131 Missicom te se priprema za svjetski izbor koji će se održati 28. rujna. Lana je DNEVNIK.hr otkrila kako provodi vrijeme, koji su njezini aduti, s kim se sprijateljila te brojne druge zanimljivosti.

Pogledaj i ovo showbuzz Uživa prije izbora za Miss Lana Gržetić se divi Baliju, ali ne zaboravlja Kvarner!

>> Miss Hrvatske za Miss Svijeta: Evo kako se Lana Gržetić provodi u Indoneziji

Već neko vrijeme uživaš na Baliju s drugim Missicama, kakvi su tvoji dojmovi?

Pripreme za izbor su vrlo intenzivne, vježba se koreografija za show, jako smo angažirani oko toga. Dobro mi je došlo znanje iz baleta i plesa da lakše 'pohvatam' korake.

Inače, ovdje je izvrsna organizacija, a koja nam u isto vrijeme omogućava da predahnemo i dobro se odmorimo za iduću aktivnost. Neprestano nosim torbu sa svim mogućim potrepštinama: štikle, osnovni make up, bočice vode, nekoliko odjevnih predmeta naših dizajnera, nakit koji u trenu može promijeniti moj cjelokupni 'look'.

Kako izgleda jedan dan Missice?

Pripreme, izleti, odmor, pripreme, odmor, jelo, pripreme, odmor i uz sve to izmjena garderobe i pažnja što ću jesti. Čaj i voćni sokovi su ovdje izvrsni, hlade i umiruju tijelo od visokih temperatura. Osoblje je prema nama i više nego ljubazno i uslužno, gdje god dođemo, stavljaju nam cvijet u kosu.

Kako se pripremate za svjetski izbor?

Oh, samostalno i sa drugim djevojkama na razne načine. Jedna kandidatkinja je instruktorica fitnessa, pa nam pokazuje vježbe i nastojimo svaku večer vježbati, a druga nas je naučila meditirati. Djevojke su jako su drage i zabavne, ugodne i ljubazne.

Hvata li te trema?

Ha, pitajte me na dan izbora....

S kim si se sprijateljila, s kim imaš najbolji odnos?

Sa svim djevojkama sam u dobrim odnosima, a najviše se družim naravno, sa svojim cimericom, Miss Bosne i Hercegovine, a družim se i s Miss Francuske, Miss Belgije, Miss Austrije, Miss Libanona.... Ali, moram napomenuti da su sve djevojke vrlo društvene i ljubazne i teško je ograničiti nešto nazvavši to 'najboljim odnosom', zapravo, najdraže mi je kad mogu provoditi vrijeme svaki dan u društvu sa što više kandidatkinja iz raznih zemalja.

Tko je tvoj osobni favorit?

Teško pitanje. Djevojke su iz svih dijelova svijeta i sve su ljepotice - svaka na svoj specifičan način sukladno njihovoj kulturi i zemlji iz koje dolazi. Što ih duže gledam, svaka mi je sve ljepša i ljepša, ove godine će žiri biti na sto muka, odnosno 132 muke, koliko ima i djevojaka.

Čime planiraš predstaviti Hrvatsku?

Trenutno sam ovdje svojevrsni ambasador svoje zemlje i namjeravam je predstaviti u što ljepšem i boljem svjetlu, kao što to čine za svoju zemlju i sve ostale djevojke. Vidi se da imamo izvrsne dizajnere, predala sam kamenčiće s naših otoka za veliki međunarodni vrt, ponijela sam i nošnju, i to i jednu tradicionalnu i jednu Zigmanovu dizjnersku. Ponijela sam i zanimljive brošure Turističkih zajednica u kojima je Hrvatska prezentirana na nekoliko svjetskih jezika.

Što smatraš svojim najvećim adutima?

Biti prirodna, biti ono što jesam i predstaviti svoju zemlju nabolje što mogu. I sve ukrasiti velikim osmijehom.

Koji su tvoji planovi kao Miss Hrvatske nakon izbora?

Planova je mnogo....Treba mnogo toga obići, zahvaliti svim dragim ljudima koji su mi pomogli da dođem ovdje gdje jesam, vratiti se školskim obvezama.

Što bi voljela promijeniti, čime se planiraš baviti i svoje vrijeme posvetiti kao Miss idućih godinu dana?

Voljela bih promijeniti i poboljšati mnogo toga, što god bude u mojoj moći i nadam se da će mi to ova godina dana omogućiti za pokretanje puno stvari u mnogim pozitivnim smjerovima, i nadam se da se neće sve svesti na prazne fraze koje javnost obično vezuje uz titulu Miss.

Što ti najviše nedostaje iz domovine?

Obitelj, domaća hrana, škola, prijatelji i školski kolege.

Jesi li u međuvremenu dobila nekakve laskave bračne ponude ili nešto slično?

Ma nisam, to su više filmski scenariji, ha ha ha!

Što bi izdvojila kao najbolje iskustvo s Balija?

Boravak u međunarodnom okruženju i društvu kako će se rijetko kada ponoviti, kao i aktivnosti koje će se rijetko kada ponoviti, primjerice posjet hramovima, puštanje beba - kornjača u more, predivni safari, egzotična hrana, desert na početku obroka, sok kokosa koji se pije na slamku direktno iz ploda...

Kad bi dobila priliku, bi li ostala tamo?

Vrlo apstraktno pitanje na koje mi je izuzetno teško odgovoriti. Sada, u starosti, za godišnji, sama, s obitelji... Ha, život piše priče... Sve je moguće i ništa nije nemoguće...

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene