konačno otkriveno

Holy otkrila zašto se skriva iza naočala: "Operacija bi bila rizična"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bivša ministrica Mirela Holy otkrila je zdravstvene tegobe s kojima se suočava.

Mirela Holy bila je gošća ovotjedne emisije "Zdravlje na kvadrat". Iako je bio sunčani proljetni dan druženje smo dogovorili u zatvorenom prostoru. Odmah smo dobili odgovor i zašto te zbog čega Mirelu Holy, većinom, vidimo s tamnim naočalama?

Pogledaj i ovo Zdenka Kovačiček ''ovisi o čovjeku...'' Zdenka Kovačiček o tajni poletnog života s 80 godina: ''Držim se kao da imam 40, razlog tome je što imam volju za životom!''

"Imam jako osjetljive oči na svjetlost, tako da i zimi hodam sa sunčanim naočalama. Nosim leće. Dosta mi je jaka refleksija", govori Holy. Uz to je, kratkovidna - još od ranog djetinjstva. "Imam zbilja dosta veliku dioptriju. Nažalost, s obzirom da sam dijabetičarka onda bi operacija laserska bila dosta rizična", ističe Mirela koja osim s vidom problema ima i s dijabetesom.

"Bolujem od dijabetesa mellitusa prvog tipa. Radi se o autoimunoj bolesti. Na terapiji sam inzulinom", otkriva Holy. Pet puta na dan uzima inzulinske injekcije. Važno joj je uzimati terapiju i provoditi redovitu kontrolu šećera u krvi, i naravno držati se propisane dijete.

Sve što joj se dogodilo u povijesti krenuvši od ministarske funkcije, pa slijedom događaja, nije ostavilo traga na njezinom zdravstvenom stanju. "Moj organizam je dosta neobičan. On je jako borben, tako da su meni u razdobljima kada sam bila najviše izložena stresu i medijskim pritiscima, seciranju na živo, šećeri su bili dosta dobri", ističe.

Dodaje, kad je čovjek pod golemim stresom i adrenalinom organizam se štiti. No problem nastaje nakon toga kada se organizam opusti. Padne imunitet, krenu gripe, prehlade. Nema ništa protiv farmakologije, ali ipak, u pravilu koristi sredstva koja dižu imunitet.

"Primjerice, svaki dan konzumiram ujutro i navečer jednu žlicu ulja od industrijske konoplje. Također znam konzumirati i ulje od divljeg lana, ulje crnog kima, primjerice ulje od oraha", kaže Mirela Holy.

 Nije bila ni na jednoj operaciji, jednom je ležala u bolnici zbog dijabetesa i to zbog balansiranja šećera. Liječniku ide redovito, i na preventivne preglede. "S obzirom da se nalazim u rizičnoj skupini za karcinom dojke redovito idem na preglede za dojke i kod ginekologa", kaže Mirela.

Iako tvrdi da joj je ormar u duginim bojama, većinom ju svi pamte po crnom, jer crnu garderobu voli odjenuti. "Ljudi to obično povezuju s depresijom. Onda vrlo logično pitanje. Jesi li ti depresivac? Ne. Ako vidiš mene da nosim rozo, ili crveno, ili plavo, onda to znači da nisam baš najbolje volje, a crno nosim kad se osjećam dobro. Ja sam vrlo optimistična osoba, svaku kriznu situaciju u životu doživljavam kao svojevrstan izazov i smatram da nam se takve situacije događaju da bi smo mogli izgrađivati sebe kao ljude", objašnjava Holy.

Sportom se ne bavi, ali ima tri psa i svakodnevno je s njima u šetnji. Misli da je to dobar način rekreacije.
Ono što je čini sretnom je boravak doma sa svojom obitelji, partnerom, svojim psima, dok čita neku dobru knjigu i pije neki dobar čaj.

Više pogledajte u prilogu emisije Zdravlje na kvadrat.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene