Miljenica Velike Britanije

Kako Meghan Markle prkosi tradiciji? Osam puta kada je bivša glumica prekršila kruta pravila kraljevske obitelji

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Getty 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 8 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 7 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 2 +0 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 1 Galerija

Meghan Markle nije klasična nevjesta kakve inače jesu one koje se udaju u kraljevske obitelji. Stoga ne čudi što je njezin pristup svemu ponešto drugačiji.

Meghan Markle nikako nije tradicionalna mladenka britanske kraljevske obitelji. Njezine zaruke za princa Harryja povijesni su trenutak za obitelj, koja je brzo prihvatila i zavoljela lijepu Meghan. Baš zato što nije tipična djevojka aristokrata te dolazi iz drugačijeg okruženja - Markle je zadobila simpatije naroda. A vole ju i jer ona često krši stroga pravila kojih bi se trebala pridržavati. Zbog toga je već sada uspoređuju s pokojnom princezom Dianom.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Čiji potez je bolji? I Harry i Meghan suočili su se s optužbama za fotošopiranje, evo kako su se oni snašli u svom slučaju

A ovo su trenuci u kojima je Meghan prekršila kraljeveski protokol:

Ne nosi hulahopke

Kraljica Elizabeta II. očekuje da članice njezine obitelji nose hulahopke kada nose haljine i suknje. Kada su ona i princ Harry objavili zaruke, Meghan je pokazala gole noge dok je pozirala fotografima.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Foto: Getty

Božić s kraljevskom obitelji

Nakon što su objavili zaruke, Meghan je provela blagdane s obitelji, postavši tako prva zaručnica koja je provela Božić s kraljevskom obitelji. Prema protokolu, to je dopušteno samo supružnicima, no princ Harry navodno je tražio da Meghan bude iznimka! Čak ni Kate Middleton nije imala ovu privilegiju.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Foto: Getty

Neuredna punđa

Dok Kate Middleton uvijek ima uglađenu i urednu frizuru, a kraljica Elizabeta II. nosi šešire, Meghan je sklonija ležernim frizurama, pa primjerice često nosi neurednu punđu.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 8 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 8 Foto: Getty

Nježnosti s princom Harryjem

Iako ne postoji strogo pravilo protiv iskazivanja nježnosti javno, kraljevski parovi inače se suzdržavaju u javnosti od nježnosti kao što su držanje za ruke ili zagrljaji, no Harry i Meghan odolijevaju tom pravilu.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 1 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 1 Foto: Getty

Dijelila je autograme

Iz sigurnosnih razloga članovi kraljevske obitelji ne dijele autograme, no Meghan je napravila malu iznimku zbog desetogodišnje djevojčice iz Cardiff Castlea i udijelila joj svoj potpis.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Foto: Getty

Kad je grlila djecu

Isto tako, u protoklu je da članovi obitelji ne idu dalje od rukovanja kada upoznaju ili sreću svoje obožavatelje, no neki zbog djece naprave iznimku. Kada je posjetila jedan društveni centar, Meghan se izgrlila s grupom djece, a sve je čak i inicirao princ Harry.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Foto: Getty

Kada je nosila crninu

Meghan je napravila veliku grešku kada je na službenom pojavljivanju u Cardiffu nosila crninu. Inače su crne odjevne kombinacije rezervirane za situacije kao što su pogrebi, žalovanja i generalno tužna sjećanja.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 2 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 2 Foto: Getty

Kada je nosila torbicu preko tijela

Budući da protokol nalaže da se s članovima kraljevske obitelji puk samo rukuje, mnoge dame, uključujući i Kate Middleton, nose ručnu torbicu kako bi izbjegle neprimjerene situacije. Stoga je Meghan nemalo iznenadila sve kada je u Edinburghu odlučila nositi torbicu preko tijela, oslobodivši tako obje ruke za rukovanje.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 7 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 7 Foto: Getty

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene