Uvijek glasan

'Budućnost nam kroje oni koji ne znaju razliku između BDP-a i PDV-a'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mile Kekin još jednom je ukazao na devijacije u društvu.

Hladno pivo, skupa s Brkovima i Šankom, priprema veliki tulum 15. listopada u zagrebačkom Domu sportova. Mile Kekin veseli se dobroj zabavi no svejedno ga zabrinjava situacija u Hrvatskoj. Kako je uvijek društveno angažiran i ovaj je put govorio o problemima koje, čini mu se, ne vide baš svi.

Pogledaj i ovo Mile Kekin - 9 Podsjeća li i vas na istog? Novi imidž Mile Kekina drugačiji je od svega što smo dosad vidjeli, a neki su primijetili i sličnost s omiljenim animiranim junakom!

Trideset godina ste na sceni. Niste se umorili noćnog rada, putovanja, egotripova, političkih poltrona...?

Pa dogodi se mali pad morala. Ali onda otkriješ gušt u glazbi i u druženju s glazbenicima. Neću lagati da je sve rajski, ali moj posao ima puno prednosti. Recimo nemam šefa niti čvrstog radnog vremena.



Društveno ste angažirani, ne ustručavate se ukazati na devijacije u društvu. Što vam trenutno najviše smeta na društvenoj sceni?

To što za glasovanje ne treba neka dozvola. Treba ti dozvola za pecanje, dok ljudi koji ne razlikuju BDP od PDV-a uredno određuju tko će nam krojit budućnost. I tako je u cijelom svijetu. Pogledajte onog Trumpa naprimjer, taj tip ima šanse doći do nuklearnog naoružanja. Zastrašujuće.

Koliko se kroz glazbu mogu educirati ljudi?

Ne znam koliko te može educirati, ali može ti utjecati na svjetonazor i uljepšati život. Na mene su tekstovi Dylana, Springsteena, Štulića imali veliki utjecaj u onim najosjetljivijim godinama kad se formira ukus i svjetonazor.



Uskoro vas gledamo na velikom zagrebačkom Tulumu. Što nam pripremate?

Mislim da je kombinacija bendova nastrano dobra i da će ekipa koja dođe otvorenih ušiju i duša uživati.

Svirate u Irskoj - u Corku i Dublinu. Kako je došlo do tih koncerata?

Kažu da je broj naših sugrađana u Irskoj prošao kritičnu točku, da su platežno moćni pa je došlo vrijeme i za kulturu i zabavu. A tko ima bolji za zabavnu kulturu od Hladnog piva? Zvali su nas, a mi smo im dali ponudu koju nisu mogli odbiti.

Za koje novce bi pjevali na predizbornom skupu neke 'desne' stranke?

Pa već zadnjih par izbora ne sviramo ni za lijeve ni desne. Lijevih trenutno nema, a desni ne žele platit da ne sviramo tako da smo trenutno u pat poziciji, a da do novaca nismo ni došli.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene