Lijepa Mia Rkman ima 21 godinu i dolazi s Korčule te studira sanitarno inženjerstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Uvijek čvrsto stoji iza svojeg mišljenja i osvaja vedrim duhom i pozitivnom energijom. Kroz djetinjstvo bavila se raznim sportovima: plivanje, rukomet, teakwondo, latino-američki i mažoret ples, tenis. Voljela bi jednoga dana biti dio epidemiološkog tima te se usmjeriti na rješavanje glavnih problema današnjeg zdravstva.

Galerija


U finalu izbora Miss Universe Hrvatske 2019 za titulu najljepše borilo se osamnaest djevojaka iz cijele Hrvatske. One su svoj put do krune započele na preliminarnom natjecanju koje je uključivalo intervju sa članovima žirija te bodovanje u kupaćem kostimu.

Vezani članci Ecija Ivušić i Nikola Pokrivač (Foto: Instagram) Nikola Pokrivač nakon prekida s Ecijom tulumari s Teom, bivšom curom Brune Petkovića Ivana Delač Bivša Miss Universe Hrvatske otkrila nam je zašto će 2019. pamtiti kao dobru unatoč teškim trenucima

Top5, u koji su se plasirale Mia Rkman, Tea Slavica, Maja Čatlak, Nika Glasnović i Rebeka Raić imalo je priliku odgovarati na pitanja žirija. Drugom pratiljom proglašena je Maja Čatlak iz Makarske, a prvom pratiljom Tea Slavica iz Zagreba.

Titula Miss fotogeničnosti pripala je Petri Krivić koju su izabrali fanovi putem društvenih mreža Instagram i službene Facebook stranice Miss Universe Hrvatske zbrajanjem ''lajkova'', dok je kao Miss simpatičnosti odabrana Barbara Jakovljević od strane ostalih natjecateljica.

Vrhunac izravnog prijenosa bio je trenutak kada je prošlogodišnja pobjednica Mia Pojatina krunom Zlatarne Dodić okrunila svoju nasljednicu te ona od prodekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) primila glavnu nagradu za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.

Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2019.

U glazbenom dijelu programa nastupili su hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko Blažević, Jacques Houdek, Goran Karan i Samuel Lucas dok su program vodili Mario Sedmak i Miss Universe Hrvatske 2005., Jelena Glišić.

Iz prvih redova izbor su gledale i nekadašnje nositeljice titule Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, Sarah Ćosić, Renata Lovrinčević, Marijana Rupčić, Lana Obad, Natalija Prica , Barbara Ljiljak, a posebna gošća izbora, ujedno i članica žirija bila je gospođa Ivana Trump.

Tajna bajkovite kućice na Drini čije su fotografije obišle svijet