Zozibini Tunzi nova je Miss Universe, a hrvatska predstavnica Mia Rkman plasirala se u Top 20 najljepših djevojaka.

Galerija


Lijepa Zozibini Tunzi je Miss Universe 2019. Atraktivna crnkinja postala je 68. ljepotica s tom prestižnom titulom. Naša predstavnica Mia Rkman blistala je u večernjoj haljini hrvatske dizajnerice Matije Vuice i plasirala se među Top 20.

Vezani članci Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019 (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Ona je nova Miss Universe Hrvatske: Osvaja vedrim duhom i pozitivnom energijom Miss Universe 2019 (Foto: Promo) Sutra se bira Miss Universe: U Zagreb ponovno stigla i Ivana Trump kao članica žirija

Zozibini ima 26 godina, dolazi iz grada Tsolo, aktivistica je i angažirana na projektu protiv svih oblika nasilja. Društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu ono što jesu.

Nakon preliminarnog natjecanja, koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama, održanog dva dana prije finala odabrano je po pet predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet s američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze nazvanih ''wild cards''.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Indonezija, Južna Afrika, Vijetnam, Nigerija,Tajland, Albanija, Francuska, Island, Hrvatska, Portugal, Portoriko, Peru, Dominikanska Republika, Meksiko, SAD, Filipini, Venezuela, Indija, Brazil i Kolumbija

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top 10 nastavile SAD, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika, Peru, Island, Francuska, Indonezija, Tajland i Meksiko

One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama, a u Top 5 proglašene su Meksiko, Tajland, Kolumbija, Portoriko i Južna Afrika.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja misicom je okrunjena lijepa Zozibini Tunzi, dok je njezinom prvom pratiljom proglašena Portorikanka Madison Anderson, a drugom pratiljom Meksikanka Sofia Aragon.

Program su vodili Steve Harvey, nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, poznata infuencerica i modna ikona, te Vanessa Lachey. U ocjenjivačkom sudu finala bile su redom uspješne žene Gaby Espino, Bozoma Saint John, Cara Mund, Sazan Hendrix, bivša Miss Usa Crystle Stewart i bivše Miss Universe Paulina Vega i Riyo Mori Miss Universe, a nastupila je Ally Brooke.

Kako gledati u bilo što drugo? Zanosna kći najbogatije Hrvatice izbacila dekolte godine