veliki intervju

Mia Begović o vječnoj ljubavi i inspiraciji: "Svaki dan mi je u mislima"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uoči 17. godišnjice smrti Mia Begović progovara o životu sa sestrom Enom, najljepšim sjećanjima, kćeri Maji Leni, vlastitoj monodrami, a otkriva i vjeruje li u ljubav nakon dva razvoda.

Rijetko tko može se pohvaliti karijerom kakvu ima Mia Begović. Jedna od naših najcjenjenijih glumica na daskama koje život znače ponosno korača već tri desetljeća, no ova godina za nju je ipak posebna. Svjetlo dana konačno je ugledala dugo iščekivana monodrama "Sve što sam prešutjela" u kojoj glumica na sebi svojstven način progovara o vlastitom životu, karijeri, ljubavi, ali i o životnoj drami – gubitku sestre Ene.

Pogledaj i ovo Maja Lena Lopatny, 2002. godina objavila je sretne vijesti Prepoznajete li preslatku djevojčicu s fotografije? Kći je naše glumačke dive, a nekoć je i sama punila medijske stupce!

"Moj život nije bitan. On je isti kao i kod svih ostalih", ističe Mia koju posebno raduje činjenica da se u njezinu autorskom tekstu pronalaze mnoge žene, ali i muškarci, koji predstavu dolaze pogledati i po nekoliko puta. "To mi je najveći kompliment. Važno je da s odmakom i samoironijom možemo govoriti o raznim životnim situacijama bilo da su one duhovite, loše ili pak bolne", ističe glumica.

 

 „Ena je sve više prisutna“

Iza vanjštine snažne žene nesalomljivog duha kojom Mia odiše krije se velika tuga. Život je nije mazio, a najveći udarac zadao joj je prije 17 godina kada se u automobilskoj nesreći ugasio život njezine sestre Ene Begović. Strašna tragedija dogodila se na blagdan Velike Gospe, dan koji od te 2000. godine za glumicu ima posve drugu dimenziju.

"Velikoj Gospi zavjetovana sam od malih nogu. Nekako se to dogodilo baš na taj dan. Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma, iako je moja seka svaki dan sa mnom", govori sjetno glumica. Kako godine prolaze, priznaje, sve joj teže pada njihova razdvojenost. "Što sam starija sve je više prisutna u meni. Čovjek tek s vremenom shvati koliko su dragocjeni neki ljudi, pogotovo oni koji su zauvijek obilježili vaš život. Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno vezane i nevjerojatno otvorene", kaže glumica.

Danas s osmijehom na licu govori o uspomenama i mladenačkim danima s Enom prvo u Dubrovniku, a kasnije i u Zagrebu. Početkom 80-ih godina sestre Begović život u Trpnju na Pelješcu zamijenile su životom u velikom gradu kako bi ostvarile svoje glumačke snove. Jedna drugoj bile su jedina utjeha, bezuvjetna potpora i zaštita. "Veliki dio školovanja provele smo nas dvije bez roditelja. Ona je već bila zvijezda, a ja mlada glumica koja nije znala tko joj glavu nosi. Iako smo bile jako bliske, u jednom trenutku trebao mi je mali odmak od nje jer se kao starija sestra ponašala jako zaštitnički prema meni. Uvijek sam ja nekako bila hahar. Nisu to bile neke velike gluposti, ali nismo ih u to doba htjele reći roditeljima", priznaje Mia i pojašnjava da se ti „grijesi“ odnose većinom na noćne izlaske. „Voljela sam izlaziti i zabavljati se. U to doba Saloon je bio u trendu i bilo mi se ponekad dosta teško dići u 7 da bi na satu baleta bila u 8, ako sam noć prije do 1 bila u Saloonu“, prisjeća se Mia.

Piše knjigu za Maju Lenu

Ena je bila njezin zaštitnik, ali i najiskreniji kritičar. "Sjećam se kad mi je prije jedne premijere u kojoj sam dobila ulogu soprana poslala cvijeće za sreću i rekla: "Divna si, a propjevat ćeš u raju". To je bila Ena. Jako direktna i jako duhovita i baš je se takve volim najviše sjećati", govori glumica. Jedna od najljepših uspomena na Enu danas joj je 17-godišnja nećakinja Lana Radeljak. Iako mnogi smatraju da je Lana Enina "kopija", Mia kod nje uočava sasvim drugu poveznicu s Enom. "Prije bih rekla da je fizički jako na svog tatu, a ono ženstvo koje daje pečat svakoj ženi dobila je od mame. I to je nešto prekrasno. Dosta često za cijelu našu obitelj i bolno, ali divno jer je Ena uistinu bila dama", sjeća se Mia.

Osim sestre Ene posebna žena u Mijinu je životu i 25-godišnja kći Maja Lena. "Ona ima jako puno Eninog. Fizički je gotovo pa identična Ena. Ponekad mi je nevjerojatno koliko podsjeća na nju", govori. Na svoju jedinicu, inače magistricu novinarstva, itekako je ponosna. "Odavno je već ozbiljno uzela život u svoje ruke. Voli raditi, ali zna i uživati. Dosta razgovaramo o njezinim, ali i o mojim planovima. Volim taj naš odnos", otkriva Mia kojoj je u planu i završetak knjige koju je posvetila upravo Maji Leni. „Mislim da je prošla jedan jako težak period, pogotovo nakon gubitka tete i zato sam danas nevjerojatno ponosna na tu mladu ženu koju vidim pred sobom“, kaže glumica. Hoće li knjigu objaviti, još ne zna. O tome će, govori nam, odlučiti sama Maja Lena.

Voli život udvoje

Iako su iza nje dva razvoda, vjeru u ljubav nije izgubila. "Volim život udvoje, meni je to lijepo i gotovo neophodno. Postoje razne vrste ljubavi i trebamo ih imati što više, ali divno je imati ljubav prema muškarcu, pogotovo kada je ta ljubav obostrana", kaže Mia. Njezin ljubavni život često je bio pod povećalom javnosti, no ona se mišljenjima drugih ne zamara. I upravo je to jedan od faktora zbog kojeg glumica i danas izgleda besprijekorno. "Dobro se osjećam sama sa sobom i mislim da je to tajna. Volim se smijati, volim se družiti i ne mislim puno o tome što će drugi govoriti", zaključuje glumica. Više pogledajte u videu DNEVNIK.hr-a. Doznajte postoji li nešto što si Mia ne može oprostiti te zbog čega je strah za nju nepoznat pojam.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene