"Svi gubimo"

GOVOROM PODIGLA PRAŠINU Hrabra Meryl Streep oduševila svijet!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Surov i realan govor zahvale dirnuo je i najveće holivudske ikone.

Sjajna glumica Meryl Streep na dodjelu Zlatnih globusa jedina je unaprijed došla kao pobjednica. Naime, Streep je zbog iznimnog doprinosa industriji zabave i zbog 30 nominacija za Zlatne globuse tijekom života ove godine dobila počasnu nagradu Cecil B. DeMille.

Pogledaj i ovo showbuzz Odabrani najbolji DODIJELJENI ZLATNI GLOBUSI ''La La Land'' srušio rekord! Trijumfirao u 7 kategorija

Svojim emotivnim govorom zahvale glumica je podigla prašinu i upozorila na anomalije koje vladaju u američkom društvu. "Najocrnjenije skupine u našem društvu su Hollywood, stranci i mediji", kazala je Streep uputivši oštru poruku novoizabranom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. "Što je Hollywood danas? Masa ljudi sa drugih područja. Hollywood je prenatrpan strancima i ako nas sve izbacite, nećete imati što gledati osim nogometa i borilačkih vještina, koje nisu umjetnost", dodala je glumica.

Tijekom svojeg šestominutnog govora prisjetila se i Trumpovog izrugivanja novinaru s invaliditetom Sergeju Kovaleskom. Riječ je o čovjeku koji pati od rijetke, urođene bolesti ukočenih zglobova (AMC) zbog kojih su zglobovi neobično savinuti. Iako je unatoč svemu pokazao svoje sposobnosti, osvojivši čak i Pulitzera, Trump mu se bez ustručavanja narugao zbog njegovog invaliditeta, a pred TV-kamerama ga je nazvao i "jadnikom".

"Srce mi se slomilo kad sam to vidjela, još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. To daje dozvolu drugima da se ponašaju jednako", kazala je glumica.

"Taj instinkt za ponižavanjem, kada ga oblikuje netko iz javnog života, netko toliko moćan, ulazi u svačiji život jer na neki način daje drugim ljudima dozvolu da rade istu stvar. Nepoštovanje poziva, nasilje potiče nasilje", nastavila je. "Kada moćni koriste svoj položaj, kako bi maltretirali druge, mi svi gubimo", zaključila je Streep i svojim govorom oduševila okupljene, ali i komentatore na društvenim mrežama koje je osvojila svojim hrabrim govorom. Snimku cijelog govora možete pogledati OVDJE

OVDJE pogledajte fotogaleriju s raskošne dodjele Zlatnih globusa. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene