Melania Trump (Foto: Getty)
Melania Trump (Foto: Getty)

"Tuženi su iznijeli nekoliko navoda o gospođi Trump koji su 100 posto netočni i strahovito štetni po njen osobni i profesionalni ugled", napisao je njezin odvjetnik.


Melania Trump, supruga republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, tužila je u četvtak Daily Mail Online i bloggera za širenje neistina o njenoj prošlosti za koje vjeruje da su "strašno štetne" po njen ugled, priopćio je njen odvjetnik.

Daily Mail je prošlog mjeseca u svom članku prenio navode iz jednog slovenskog časopisa da je agencija za koju je Melania radila u New Yorku devedesetih godina pružala i usluge eskorta, povezujući bogate klijente sa ženama za seksualne usluge.

Melania Trump (Getty Images)

Trump je 22. kolovoza obavijestila britanski list i druge novinske organizacije da će poduzeti pravne mjere a njen odvjetnik, Charles Harder, je tada u emailu navode nazvao "otvorenim laganjem".

"Tuženi su iznijeli nekoliko navoda o gospođi Trump koji su 100 posto netočni i strahovito štetni po njen osobni i profesionalni ugled", napisao je Harder u izjavi od četvrtka. . Tužba je podnesena na sudu u Montgomeryju u američkoj saveznoj državi Maryland.

Daily Mail još nije odgovorio na zahtjev za komentar tužbe.

U tužbi se tvrdi da je blogger iz Marylanda Webster Griffin Tarpley objavio "lažne i klevetničke izjave" o gospođi Trump, uključujući i onu da je bivša manekenka pretrpjela i "potpuni nervni slom".

Ni Tarpley za sada nije bio dostupan za komentar.

"Djela tuženika su toliko krajnje zlonamjerna i štetna po gospođu Trump da se šteta koja joj je nanesena procjenjuje na 150 milijuna dolara", naveo je njen odvjetnik u izjavi.

Melania Trump, koja ima i svoju liniju nakita, rođena je u Sloveniji, a u New York se preselila devedesetih godina prošlog stoljeća. Za predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa udala se 2005. godine. (Hina)