Meghan Markle navodno se već dvije godine bori s britanskom birokracijom, i to zbog toga što joj ne daju državljanstvo.

Galerija


Vojvotkinja od Sussexa poznata je po tome što uvijek dobije ono što želi - ili gotovo uvijek. Meghan njezin muž princ Harry želi udovoljiti baš u svemu, no i njegov je utjecaj u nekim stvarima ograničen. Tako se njegova Meghan našla zarobljena u raljama britanske birokracije. 

Vezani članci Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Meghanino bolno svjedočanstvo uzdrmalo dvor, a Kate Middleton natjeralo na neočekivan potez Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Poslije dokumentarca koji je uzdrmao kraljevsku obitelj isplivali novi detalji o Harryju i Meghan

Naime, na iznenađenje mnogih, Meghan već dvije godine muku muči s dobivanjem britanskog državljanstva. Premda je već godinu i pol službeno članica kraljevske obitelji, Meghan još uvijek nije dobila britansko državljanstvo, a po svemu sudeći - i neće tako skoro. 

Vojvotkinja je svoj zahtjev predala prije dvije godine, a iako se isprva živcirala sporošću procesa, sada je već prihvatila da tu jednostavno nema pomoći. Čak ni kao supruga Kraljičina unuka nema povlašten tretman, već se njezin zahtjev razmatra kao i bilo koji drugi. A to traje veoma dugo. 

"Meghan još nije britanska državljanka. Možda se to čini neobično jer je već više od godinu dana u braku s Kraljičinim unukom, ali prihvatila je činjenicu da je proces dobivanja državljanstva jednostavno spor", otkrio je za Daily Mail Amerikankin prijatelj.

Čekanje znači da Meghan neće moći glasati na općim izborima u Engleskoj. Naime, članovima kraljevske obitelji dozvoljeno je glasati iako oni tradicionalno ne izlaze na izbore. 

Pozadina spektakla u Splitu: Snimka otkrila što se događalo u backstageu Severinina koncerta