objavila video

Meghan Markle oglasila se o smrti Georgea Floyda: "Jedino pogrešno u cijeloj ovoj situaciji jest ne reći ništa"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Nisam uopće bila sigurna odakle da krenem ni da li da išta kažem. Na kraju sam shvatila da je pogrešno da šutim", rekla je Meghan Markle u videu koji je objavila.

Brojne svjetske zvijezde raspisale su se o ubojstvu Georgea Floyda, a među njima se našla i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. Markle je Floydovu smrt opisala "apsolutno poražavajućom" te je istaknula da je osjetila potrebu izjasniti se o tome i javno.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry evo ih opet Meghan i Harry vraćaju se na Netflix nakon bombastičnog dokumentarca, potvrdili su čak dvije nove serije!

U videu koji je objavila objasnila je kako nije bila sigurna treba li da progovoriti o svemu ili ne, no zaključila je kako je jedino pogrešno da ne kaže ništa o tome. U svojoj poruci potaknula je mlade Amerikance da budu dio društva u kojem će svatko imati jednaka prava, a posebno se osvrnula na 18-godišnjake koji će moći glasati na sljedećim izborima te ih je pozvala da "iskoriste svoj glas glasnije nego što su to ikada imali prilike".

"Znam da ste svjesni toga da su crni životi važni te sam već uzbuđena zbog svega što ćete napraviti u budućnosti za ovaj svijet", poručila je tinejdžerima.

"Nisam uopće bila sigurna odakle da krenem ni da li da išta kažem. Na kraju sam shvatila da je pogrešno da šutim. Život Georgea Floyda bio je važan, jednako kao i životi brojnih crnaca čija imena i ne znamo", poručila je Meghan. Istaknula je kako joj je žao što mnogi odrastaju u svijetu gdje se sve to i dalje događa.

Govor je održala povodom godišnjice mature svoje srednje škole u Los Angelesu. Prisjetila se i kako je sudjelovala u neredima koji su se 1992. godine događali u Los Angelesu kada je imala 12 godina. "Sjećam se dima i nasilja, a sjećam se i čovjeka koji je iz kombija pucao na prosvjednike. Takve uspomene ne blijede", poručila je vojvotkinja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene